Vissers tegen zwerfvuil

Kapervissers tegen Zwerfvuil

Ik ben een sportvisser die zelf graag in een natuurlijke omgeving vist. Natuurschoon om me heen werkt als een katalysator op de dagelijkse beslommeringen en geeft het vissen net dat extra. Menig visstek die ik hier op deze website beschrijf valt dan ook onder de categorie “natuurrijk water” en hier voel ik me extra thuis.

Zwerfvuil

Wat een domper als ik dan op een dergelijke viswater paradijsjes kom waar ik overal zwerfvuil tegen kom. Dat kan toch niet achter gelaten zijn door sportvissers die net als ik van dergelijke natuurschoon houden? Nee, dat gaat er bij mij niet in, maar is dat ook van belang?

Nee want wij als sportvissers kunnen hier zelf ook wat aan doen! Wiebrand van Karperclub Nederland neemt hierin het voortouw. We zijn op de markt gekomen met een t-shirt waarin we laten zien dat wij, als echte karpervissers, het zat zijn in de rommel van een andere te zitten.

In onze actie zullen wij een t shirt op de markt gaan brengen met de tekst karpervissers tegen zwerfvuil. Met geld wat we gaan verdienen zullen we afval tonnen van Nederland schoon gaan aanschaffen en deze gratis aan bieden aan div hengelsportclubs met eigen water en die deze tonnen ook gaan legen. Daarnaast gaan we div acties opzetten in samen werking met div organisaties. Kosten t shirt 16,95 ex verzending

(karper)vissers tegen zwerfvuil

Meer info op http://www.karperclubnederland.nl/page859745.aspx Ook zal er een aparte pagina worden aangemaakt op de site waar we deze acties gaan plaatsen en onze sponsoren neer gaan zetten. Dus sponsoren meld je aan op info@karperclubnederland.nl elk bedrijf en website is welkom. De info zal dan naar u worden gestuurd.

Wat kan je nog meer doen?

Kom je zwerfvuil tegen dan kan je dat melden bij de gemeente. Grote gemeenten hebben vaak een milieuklachtenlijn,  in kleine gemeentes is de reinigingsdienst of de afdeling openbare ruimte het juiste loket voor klachten over rommel op straat. In natuurgebieden zijn de specifieke beheerders verantwoordelijk. De gemeente kan u wel vertellen wie die beheerder is. Er zijn diverse nieuwe meldsystemen in werking en ontwikkeling, onder andere www.buitenbeter.nl of de gemeentelijke bel&herstellijn (ook voor schade aan de openbare ruimte).

Anglermaps steunt de actie van KNC

Wij hebben twee t-shirts besteld en verloten die onder onze lezers. Wil je in aanmerking komen?! klik dan op de “Vind ik leuk” Facebook button die je hier onder in het lichtblauwe vlak vind.

Vertel ons jouw ervaringen: