Zeelt uitgezet Veluwerandmeren

Sportvisserij MidWest Nederland is begonnen met het uitzetten van Zeelt in de Veluwerandmeren. Donderdag 14 juni is er door MidWest Nederland bijna 300 kilo zeelt,  245 stuks, uitgezet in het Veluwemeer. Het is de eerste lichting van in totaal 750 kilo zeelt die dit jaar door sportvisserij MidWest Nederland wordt uitgezet. In 2013 volgt nogmaals een uitzetting van 750 kilo zeelt.

Onderzoek verbetering vismogelijkheden Randmeren.

Met deze uitzettingen wil sportvisserij Midwest Nederland en de visstandbeheercommissie Randmeren, onderzoeken of het uitzetten van zeelt kan helpen in het verbeteren van de vismogelijkheden in de Veluwerandmeren.

Het onderzoek moet uitkomst bieden op de vragen; hoe graait is de overleving van de uitgezette zeelt en worden de zeelt ook gevangen door sportvissers. Om deze vragen te kunnen beantwoorden zijn de vissen gemerkt met een floytag, een felgroen merkje bij de rugvin met daarop twee nummers. Een van de nummers is het telefoonnummer waar je naar toe kunt bellen mocht je een vis met tag vangen en het andere nummer is een uniek identificatienummer van de vis.

Meld je zeeltvangst op de Veluwerandmeren

Vis je op de Veluwerandmeren en vang je een gemerkte zeelt? Help dan mee en meld je vangst via het telefoonnummer op de floytag of, bij voorkeur, stuur een email naar zeelt@sportvisserijnederland.nl en vemeld hier het identificatienummer, de lengte van de vis en de vangstlocatie.

Sport- en recreatievissers die een zeeltvangst melden krijgen na goedkeuring van de melding een sportvisserij cap of de Veldgids Nederlanddse Zoetwatervissen.!

Doen dus!

PS, Zeelt gevangen? meld het ook hier op Anglermaps!

Bron: Sportvisserij MidWest Nederland

Vertel ons jouw ervaringen: