Over Anglermaps

Anglermaps is bedacht om sportvissers  informatie te geven over viswateren in Nederland.  En dus  de website die elke sportvisser in zijn favorieten heeft staan, om zo uit te vinden wat hij kan verwachten van viswater dat hij nog niet kent.

De sportvisser achter Anglermaps

Anglermaps is opgericht door Auke Jongbloed. Met de website wilde ik viswater en stekken delen met vrienden en bekenden. Nu is Anglermaps uitgegroeid tot een website, waar ik sportvissers wil informeren over viswater en wat zij daar kunnen verwachten. Dat doe ik door samen met sportvissers viswater en stekken te beschrijven, te vertellen welke vergunningen nodig zijn, waar je trailerhellingen kunt vinden, waar je hengelsportwinkels kunt vinden in de buurt of bijvoorbeeld bootverhuur en campings.

Auke Jongbloed

Ontstaan van Anglermaps

De allereerste versie is ontstaan door in Google maps verschillende privé kaarten aan te maken, die ik gebruikte voor eigen referentie en om te gebruiken voor het vissen met groepjes sportvissers via het roofvisforum of het kayakvisserforum. Dit bleek erg handig te zijn voor een sportvisser als ik, die graag vist van Noord-holland tot Twente en van Groningen tot in Zeeland. Zo leer je veel viswater kennen en onthoud je waar je ooit hebt gevist en onder welke omstandigheden.

Zo ontstond Anglermaps en werd het een prachtige aanvulling op de al bestaande websites voor de sportvisser. Anglermaps geeft de sportvisser een schat aan informatie over viswateren en visstekken in Nederland en wat rondom het viswater nog meer interessant is voor de sportvisser. Jezelf voorbereiden voor een visdag of visvakantie op onbekend water wordt zo nog leuker en makkelijker.

Gebruik de kennis en deel jouw kennis op Anglermaps

Ik hoop dat je wat hebt aan Anglermaps als sportvisser. En dat je beter beslagen ten ijs komt als je nieuw water aan het verkennen bent, dat je succesvol bent op water waar je nog nooit eerder hebt gevist en dat je daardoor ook meer viswater leert kennen en op meer locaties gaat vissen. Nederland kent prachtige viswateren, prachtige stekken en wonderschone locaties waar je verrast zult zijn door de mogelijke vangsten.

Anglermaps groeit sneller en sneller en heeft de ambitie om uit te groeien tot het grootste viswater- en visstekkenoverzicht van Nederland. Die groei kan niet zonder jouw kennis. De kennis van viswater die je hier aantreft is dan ook zeker niet alleen van mijn hand. Vele sportvissers, visgidsen en andere kenners van viswater helpen mee om andere sportvissers te vertellen over de viswateren waar zij vissen en die zij kennen als hun broekzak.

Met jouw bijdrage help je andere sportvissers meer uit hun hobby te halen. Je helpt sportvissers met jouw kennis en laat andere sportvissers jouw expertise zien op verschillende viswateren. Jij kunt als kenner je viswater beschrijven, viswater beoordelen en commentaren plaatsen.

Meer weten?

Wil je graag nog meer weten over Anglermaps en over mij? Volg Anglermaps en mij dan op Twitter of word lid van Anglermaps op Facebook.

Wil je op de hoogte gehouden worden van Anglermaps, schrijf je dan in op de maandelijkse Nieuwsbrief. In deze Nieuwsbrief krijg je steeds de meest recente viswateren en blijf je op de hoogte wat er gebeurt op Anglermaps. Natuurlijk krijg je via de nieuwsbrief geen spam toegestuurd. Je kunt je ook altijd weer uitschrijven, het is gratis en je zit nergens aan vast.

Tight lines en dat er vele mooie moment mogen worden beleefd aan onbekende waterkanten!

Auke Jongbloed.