HSV het Alvertje Oostrum

HSV het Alvertje Oostrum

Hengelsportvereniging ‘t Alvertje werd in 1956 opgericht. Wat begon als een dorpsvereniging van het Noord Limburgse dorp Oostrum (LB), groeide in de loop der jaren uit tot een grote vereniging met ruim 1000 leden. Deze leden zijn vooral afkomstig uit Noord Limburg, Oost Brabant en de Duitse grensstreek.
De grote trots van de vereniging is vijvercomplex “het Wanssums Ven” dat momenteel uit 4, van elkaar gescheiden, vijvers bestaat. Ruim 20 jaar geleden werd begonnen met de aanleg van de eerste vijver en medio 2010 werd vijver nummer 4 geopend. De plannen voor de aanleg van een 5e vijver zijn al in een vergevorderd stadium.

Afdelingen

Naast een uit 7 koppen tellend bestuur kent de vereniging nog een aantal commissies die specifieke taken uitvoeren:
De commissie jeugd
De commissie verenigingscontroleurs
De commissie beheersplannen en onderhoud
De commissie hengelvangstregistratie
De commissie wedstrijdsport
De commissie visstand en beheer eigen water

lidmaatschap

De hoogte van contributie, inclusief de bijdrage voor het verkrijgen van de vispas, is als volgt:
Leden van 18 tot 65 jaar: € 48,50
65 plussers: € 46,00
Leden van 14 tot 18 jaar: € 32,00
Jeugdvispas tot 14 jaar: € 15,25
Jeugdvergunning tot 14 jaar: € 10,00
Het eerste jaar dient tevens een inschrijfgeld van 5 euro te worden betaald.
Ook zijn er dagvergunningen (kosten 5 euro) en weekvergunningen (kosten15 euro) verkrijgbaar. Hiermee mag men dan zonder vispas in al onze vijvers vissen.

De bovengenoemde vergunningen zijn verkrijgbaar bij “Discus XXL” in Venray en bij “Discus van de Ligt Allicht” in Wanssum. De zaak in Wanssum vindt u aan de Brugstraat 13 en “Discus XXL” in Venray aan de Leunseweg 47 A. De openingstijden van beide winkels: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Bovendien zijn onze dagvergunningen verkrijgbaar bij het BP tankstation, gelegen aan Moleneind 19 in Well. Dit tankstation is 365 dagen per jaar geopend en wel van maandag t/m vrijdag van 6.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 7.00 uur tot 21.00 uur en zondag van 8.00 uur tot 21.00 uur


Viswateren

Leden van het Alvertje en ook mensen met een dagvergunning of weekvergunning mogen vissen in alle vijvers van vijvercomplex “het Wanssums Ven”. Dit complex telt momenteel 4 vijvers

Met de vispas van het Alvertje mag bovendien gevist worden in de jachthaven in Wanssum (hiervoor zijn overigens geen dagvergunningen verkrijgbaar) en aan een deel van de westoever van de Maas.In de buurt van HSV het Alvertje Oostrum te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: