Sportvisserijbelangen Delfland

De Sportvisserijbelangen Delfland is als Delftsche Hengelaars vereniging opgericht in 1911 en heeft in haar lange bestaan veel, heel veel viswater verworven.
Anno 2010 zijn we uitgegroeid tot een vereniging waar dagelijks leiding en beheer noodzakelijk zijn.
Het bestuur bestaat dan ook uit mensen die de hengelsport als passie hebben, en daarnaast de noodzakelijke, bestuurlijke capaciteiten bezitten om de vereniging met 11.500 leden en een zeer uitgebreid areaal viswater draaiend te houden.

Op 1 januari 2006 is SVBD samengesmolten met de HengelaarBond Vlaardingen, de Eerste Westlandse Hengelaars Vereniging en de HSV “De Hofvissers”  Per 1 Januari 2007 is ook HSV haastrecht toegetreden.

Hierdoor is SVBD uitgegroeid tot een vereniging van circa 11.500 sportvissers.

Zoals u wellicht weet heeft een hengelsportvereniging primair als doel het beheren van viswater.
Hoewel wanneer het openbaar (economisch) water betreft (voorheen bevlot en bevaarbaar water voor beroepsvaart) en het in de lijst van wateren voor de kleine Vispas is vermeld, kan iedere ongeorganiseerde hengelaar er toch met een (1) hengel vissen, mits men in bezit is van de Kleine Vispas en in die wateren vist die staan omschreven in kleine lijst behorende bij de kleine Vispas. Wateren die er niet in staan omschreven, mag men er ook niet vissen! U heeft dan een gewone Vispas nodig klik hier voor meer informatie

Niet-openbaar viswater kan en mag alleen door verenigingsleden worden bevist.
Uiteraard is al het werk van de SVBD bedoeld om haar leden recreatie te bieden langs de waterkant en tevens van de rust te laten genieten, die van de hengelsport uitgaat, alsmede oog te hebben voor de natuur in al haar uitingsvormen.
SVBD heeft in de provincie Zuid-Holland veel mogelijkheden om te vissen, mede doordat de SVBD een gezamenlijke wateruitwisseling overeenkomst heeft met H.S.V. Groot Rotterdam en de ’s-Gravenhaagse H.S.V.( afgekort de G3) heeft u met het lidmaatschap van de SVBD samen met de VISPAS het recht om in ruim 8000ha!!water te mogen vissen

Bron: svbdelfland


In de buurt van Sportvisserijbelangen Delfland te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: