Visstekken in zeeland

Bij de titel visstekken in zeeland moet je meteen denken aan het stekken aan de kust en zee. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien eenderde van de provincie uit water bestaat. Een prachtige provincie dus voor de zeevisser die hier een enorme keur aan mogelijkheden vind van strand tot dijk van kreek tot bootvissen.

Zeeland, een zeevis-provincie bij uitstek.

Watersport speelt een belangrijke rol in Zeeland en het Deltagebied en zo ook de hengelsport die door Nederlanders en toeristen van buiten Nederland wordt beoefend. Naast de kust kennen we de natuurlijk de zoute binnenwateren als de Veersemeer, Grevelingenmeer, Oosterschelde en Westerschelde.

Visstekken in Zeeland, voor de zoetwater- en zeevisser

Om te mogen zeevissen in Zeeland heb je geen speciale vergunning nodig. Voor het vissen op het zoetewater in het binnenland en het volkerak heb je wel een VISpas of speciale vergunning nodig. Voor het vissen op het Veersemeer en Grevelingenmeer is wel een vergunning nodig. Voor het spitten van zeeaas is ook een vergunning nodig.

Strandvissen in Zeeland

Op veel stranden vind je pieren die prachtige visstekken vormen aan de Noord-zee. Misschien is het strandvissen wel de meest toegankelijke en populairste manier van zeevissen in Zeeland. Bekende strandstekken aan de Noord-zee kant van Zeeland zijn Domburg en Zoutelande. De kuststekken zijn zeergoed te noemen en dé stekken waar de zeebaars en geep als eersten arriveren.

Dijkvissen in Zeeland

Met name de zoutebinnenwateren hebben prachtige visstekken aan de dijk. De honderden kilometers aan dijken in Zeeland bieden ongekende mogelijkheden voor sportvissers. Zowel voor de strandvisser die ver kan werpen en zijn aas kan aanbieden op de dieper gelegen stukken als de actieve visser die met een vlieghengel of spinhengel op pad gaat om in vooral de zomermaanden te vissen op fint, geep of zeebaars zullen vele stekken kunnen vinden die zeer makkelijk toegangkelijk zijn.

Enkele goede stekken:

Gebruik de zoekfunctie op Anglermaps om meer visstekken te vinden.

Bootvissen in Zeeland

Met name in de wintermaanden trekt de vis naar dieper water. In deze maanden is het de bootvisserij die het verschil kan maken tussen vangen en niets vangen. Populaire boot visstekken in Zeeland vind je op de Oosterschelde bij de Zeelandbrug. Ook stekken bij Stavernisse en Goese Sas zijn visstekken die met een boot goede resultaten opleveren. Deze stekken zijn allemaal diepwater tot wel meer dan twintig meter diep.

Heb je een eigen visboot dan zit je natuurlijk helemaal goed in Zeeland. Voor de visser die geen eigenboot is zijn er verschillende charterboten en is het mogelijk om een boot te huren.

Zoetwater visstekken in Zeeland

Het mag duidelijk zijn dat Zeeland het zoutwater mekka  is voor de zoutwatervisser met prachtige visstekken. Zoetwater is aanzienlijk minder bekend bij vissend Nederland. Toch is ook voor de witvisser en karpervisser genoeg te beleven in Zeeland. Voor het vissen op zoetwater zijn er op de eilanden grachten te vinden rondom plaatsen als Goes, Middelburg en de grachten van Zierikzee. Wateren als de Stelleplas bij Heinkenszand, het Goese meer bij Goes zijn ook zoetwater plassen en in dergelijke wateren kan je vissen op met name karper en zoetwatersoorten als snoek, zeelt, voorn en brasem. De kreken op de eilanden zijn ook het bezoeken waard.

Zeeland sportvis provincie bij uitstek!

Het mag duidelijk zijn de visstekken in Zeeland zijn zeer divers van strand tot dijk van gracht tot kreek. De recreatievisser en sportvisser kunnen hun hart ophalen in de unieke provincie Zeeland. Ik kom er altijd met veel plezier en niet eens alleen om te vissen maar ook voor de prachtige natuur en dat samen met de sportvis mogelijkheden maakt dit tot een zeer populaire provincie.