Brouwersdam


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , ,

Vissen Brouwersdam binnen- en buitenzijde

De Brouwersdam is de 7e bouwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense gat af waardoor het Grevelingemeer is ontstaan. De dam is in 1971 gereed gekomen. De weg op de dam werdt in 1973 in gebruik genomen.

Viswater en visstekken

De Grevelingen kant staat bekend om zijn goede vangsten van haring en geep. Het kan hierdoor wel enorm druk zijn dat je echt zij aan zij aan het vissen bent. Het is eigenlijk ook wel de enige echt goede visstek op de Grevelingen omdat op andere stekken je het diepere water niet op werpafstand hebt.

De visstek aan de Noordzee kant is een stek waar je goed moet oppassen. Het gedeelte binnen de boeien is verboden gebied en alleen daarbuiten mag je legaal vissen. Vangen of niet vangen hangt hier echt af van de stroming. Op het moment dat de sluizen openstaan stroomt het hier als een malle en is het goed vissen op deze stek. Met name in het voorjaar en zomer wordt hier goed gevangen.

Visbestand en vangsten

Op de Grevelingen kant is het met name de haring en geep die je hier kunt vangen. De vangsten kunnen hier heel erg goed zijn wanneer de Geep en haring rond mei de kust bereikt en het Grevelingen meer optrekt.

Aan de Noordzee kant zijn de vangsten wat meer divers en kan je goede vangsten boeken van haring, geep, zeebaars, bot, schar, wijting en gul.

Bereikbaarheid van water en stekken

Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde is er voldoende parkeerplaats. Voordeel is dat je de auto kunt parkeren direct aan je visstek zowel aan de Noordzeekant als aan de Grevelingen kant waarbij je aan de Grevelingen kant bijna van uit je auto kunt vissen.

Vergunningen en rechten

Aan de Noordzee  is geen vergunning nodig maar let op dat je voor het Grevelingen wel een vergunning nodig hebt. Je hebt voor het vissen op het Grevelingenmeer een VISpas of een ZeeVISpas nodig.

Dag- of weekvergunning kunt u kopen via www.sportvisserijbelangen.nl/webwinkel. Sportvisserij Zuidwest Nederland geeft als schubvis rechthebbende deze dag- en weekvergunningen uit

Viswater impressie video


In de buurt van Brouwersdam te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: