Amstelmeer


Amstelmeer

Het Amstelmeer is een meer gelegen aan de westkant van Wieringen in Noord-Holland. Oorspronkelijk vormde het meer die in de tijd Amsteldiep hete, een overgang tussen de Waddenzee en de Zuiderzee. Het meer is vooral populair onder windsurfers. Aan het meer zijn diverse stranden die geschikt zijn voor dagrecreatie.

Viswater en visstekken

Het meer is een 600ha groot met een gemiddelde diepte van 2 tot 4 meter. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en blubber. Prachtig water met een hele goede visstand van grote voorns hele grote brasems giebels ,windes baars. De noord-oever van het vismeer heeft prachtige rietkragen die mooie stekken vormen. Hier komen ook de wateren Balgzankanaal en van Ewijcksvaart uit op het meer wat ook weer mogelijkheden bied voor sportvissers. De Oost-zuid kant van het meer wordt gebruikt om zand te winnen

Visbestand en vangsten

In het meer zijn veel vissoorten te vinden die ook in andere meren van Nederland te vinden zijn. Zo kun  je vissen op brasem, blankvoorn, bliek, en karper. Voor de roofvisser is het goed vissen op snoek, snoekbaars en baars.

Bereikbaarheid

Voor de kantvisser is het water niet heel erg goed bereikbaar. Bootvissers kunnen hier echter hun hart ophalen en mooie visstekken bezoeken.

Vergunningen en rechten

Met een VISpas van de federatie Midwest Nederland mag men hier vissen. Pagina nr 52 in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren.


Auteur: Hennie van Kooten


In de buurt van Amstelmeer te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: