Prinses Beatrixpark Schiedam


Het Beatrixpark in Schiedam ligt tussen Schiedam en Kethel. Het is prachtig park aan de rand van Schiedam langs de middeleeuwse Poldervaart die zelf doorloopt naar de Delftse schie. In het park vind je parkvijvers die onderling verbonden zijn door vaarten en sloten. Het is een park met veel bomen en beschutting, een heerlijke omgeving om lekker rustig te genieten van omgeving en vissen.

Waterdieptes

Het water in het park is in het begin van het jaar behoorlijk helder wat gedurende de lente en zomer wel veranderd door de hoeveelheid karper en brasem die het water troebeler maken. De diepte van het water is gemiddeld nog geen meter en vind je stukken die de 50 cm nog niet halen.

Te verwachten vissoorten.

Het Beatrixpark is vooral bekend onder karpervissers en kom je er ook regelmatig bivy tentjes tegen. Maar er is ook een zeer gezond bestand aan de al eerder genoemde brasem te vinden die in de paaitijd in de ondiepe vaarten elkaar achtervolgen en voor tumult zorgen. Ik ben verder niet bekend met ander vissoorten hoewel ik me kan voorstellen dat ze er ook zitten. Laat in een reactie weten of jij bekend bent met andere vissoorten als snoek en baars.

Rechten en vergunningen.

Voor een vergunning zul je bij HSV Schiedam en omstreken moeten zijn.

Viswater impressie video


In de buurt van Prinses Beatrixpark Schiedam te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: