De Bosdijk


De Bosdijk prachtig viswater in het veengebied

De Bosdijk is een natuurrecreatiegebied tussen Wilnis en Breukelen in de provincie Utrecht. In het recreatie gebied vind je recreatieweides en visoevers in een prachtige natuurrijke omgeving. Het is een aangelegde recreatiegebied die in de loop der jaren is uit gegroeid tot een prachtig natuurgebied. Het gebied bestaat uit meer water dan land met een oppervlakte van 21hectare.

Viswater en visstekken

Alles bij elkaar genomen heb je in de Bosdijk een 2,5 tot drie kilometer aan viswater tot je beschikking. Het viswater varieert van prachtige sloten tot bredere stukken viswater waar je altijd voor jou specifieke visserij de mooiste stekken kunt vinden. het water is overal vrij ondiep en zoals een echt veenwater behoort te zijn heeft het water een donkerbruine kleur. De kleur is afkomstig van de veengrond die je door het heldere water heen ziet. Het water kent een behoorlijke vegetatie en dat levert dan ook meteen prima stekken voor de verschillende vissoorten.

De Bosdijk is een natuurrecreatiegebied en hierdoor zul met mooie zonnige dagen niet de enigste zijn die hier komt genieten van natuur en omgeving. Toch kun je hier ook wel weer je rust vinden als je de wat achteraf gelegen slootjes op zoekt. In de bredere sloten en wateren zul je met warme zonnige dagen ook zwemmers aan kunnen treffen en dan is het als visser toch nog even oppassen.

Visbestand en vangsten

De vissen die je hier zult aantreffen zijn de ruisvoorns, blankvoorns en dikke brasems. Ook windes worden hier overigens gevangen en dat kan een leuke sport zijn op de vaste hengel of feederhengel. Van de roofvissen zijn de Baars en Snoek goed vertegenwoordigd. De snoek zul je voornamelijk in de polder formaten vangen maar laat je ook zeker verrassen in de wat bredere “plassen” voor een uitschieter.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van het gebied is heel erg goed. Er zijn verschillende plekken waar parkeerruimte is aangelegd en van hier uit kunt u overal via paden en grasstroken bij de viswateren komen. Alle visstekken kunnen goed worden bevist van af de graskanten.

Vergunningen en rechten

Het viswater is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren.


In de buurt van De Bosdijk te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: