Ermerstrand


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , , ,
Plaatsen: , , , , ,

Recreatiepark het Ermerstrand

Een prachtige plas in Drenthe waar karpers van van ruim 25 kilo rond zwemmen.

Viswater en visstekken

Ermerstrand beslaat in totaal een oppervlakte van 80 hectare, waarvan circa 32 hectare wordt ingenomen door de recreatieplas met een uitstekende visbezetting. De recreatieplas van Ermerstrand is gedeeltelijk uitgediept. Hierdoor is het leefklimaat van de vissen flink verbeterd en zijn ze groter en gezonder dan ooit.

Visbestand en vangsten

Het visbestand bestaat naast voorn, brasem en roofvis uit circa 350 schub- en spiegelkarpers en circa 80 graskarpers. Veel karpers zijn in gewicht boven de 10 kg. Er zwemt een respectabel aantal vissen in de categorie 15-20 kg en ook in de categorie 20-25 kg zijn diverse vissen gevangen. Ook de aanwezige graskarpers groeien flink door. Grootste: 107 cm en 16 kg. Klik hier voor een filmpje van het karpervissen.

Bereikbaarheid

Goed bereikbaar, vlakbij de N34. Met parkeergelegenheid.

Vergunningen en rechten

Visvergunningen voor het vangen van witvis zijn gratis voor gasten van het park. Deze kunt u ophalen bij de receptie. Visvergunningen voor het vangen van karpers zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie. Vissen zonder vergunning is bij ons op het park niet toegestaan. Ook nachtvissen is mogelijk op Ermerstrand.

Viswater impressie


Auteur: Arend de Vries


In de buurt van Ermerstrand te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: