Haarlemmermeerse bos


Het haarlemmer is in de jaren zeventig aangeplant en in 1979 officieel opengesteld voor het publiek. Ondertussen is het bos een trekpleister voor de inwoners in de regio. Op het park worden gerelmatig evenemente gehouden zoals jaarlijks Mystery land. Onder de sportvissers is het meer ook gekend als een prima karperwater.

Vissen recreatieplas Haarlemmermeerse bos

Viswater en visstekken

Het is een mooi groot meer van c.a. 115 hectare groot met een groot diepte verschil van ondiep naar wel meer dan 40 meter diep. De bodem bestaat uit grof grint. Het water van het Haarlemmermeerse bos kan zeer helder zijn.

Visbestand en vangsten

Er zit een mooi bestand aan karper en voor de brasem visser een kans om een nieuw pr te halen. Zelf heb ik er brasems gevangen van wel 65 cm tijdens het karper vissen. Een mooie uitdaging om er met de feder te vissen.

Zeker ook erg leuk te noemen is de meerval die voorkomt in het Haarlemmermeerse bos. Het gaat om een unieke geïsoleerde populatie die  al van oudsher voortkomt in westeinderplassen en haarlemmermeer polder en ringvaart.

Bereikbaarheid

Er is als je van af lisse komt en da rechts af gaat richting Aalsmeer gelijk na 200 meter links een grote parkeerplaats

Vergunningen en rechten

Je mag hier vissen met de landelijke lijst van viswateren.

Houd rekening met de volgende Bijzondere voorwaarden:

a. Het is verboden meer dan 2 karpers in bewaring te hebben of mee te nemen.
b. Het gebruik van lokvoer is uitsluitend toegestaan d.m.v. een voerkorfje, dat maximaal 3 cm in doorsnede mag zijn en 5 cm. lang.
c. Het gebruik van gemotoriseerde boten of jetski’s is verboden.

Viswater impressie


Auteur: Arnold, Banning
Foto: WillemH
Video:  BousTails


In de buurt van Haarlemmermeerse bos te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: