Langeraarse Plassen


Langeraarse plassen, mekka voor Brasemvissers.

Lange tijd stond dit viswater als slecht te boek onder sportvissers. De vangsten waren er wel maar bestond voornamelijk uit kleine vis en bestond uit voorn en kleine bliek. Maar door de jaren heen door goed viswater beheer ontstond hier toch een prachtig viswater en een mekka voor Brasemvissers.

Viswater en visstekken

De Langeaarse Plassen bestaat uit twee meren. De twee meren van uit het westen kunnen met (huur)bootjes worden bereikt. Er word hier veel vanuit een bootje gevist en deze bootjes zijn dan ook in de omgeving te huur. Op het water vind je aan de westzijde van het meer een gemaaltje waar je in de uitstroom een geultje vind en een prachtige visstek vormt. De plassen hebben verder twee open verbindingen naar het Aarkanaal.

De plassen zijn niet dieper dan 2 tot 2,5 meter. De bodem is vrij egaal zonder dat de diepte van het water grote verlopen kent.

Visbestand en vangsten

Zoals al beschreven is het viswater lange tijd niet zo interessant bevonden. Maar dat is nu een stuk beter. Met name Bramsem en voorn word hier goed gevangen en er kunnen ook echt goede aantallen worden gevangen. Naast de voorn en brasem wordt er ook vaak blei gevangen. De brasem die hier worden gevangen zijn heel vaak met een gewicht van boven de 2,5 kilo

Ook de roofvis is hier heel erg goed te vangen en vind je op het meer snoekbaars, baars en snoek.

Bereikbaarheid

De Noordplas is eigenlijk alleen goed bereikbaar van uit een motorbootje.  De Zuidplas is ook te bevissen van af de kant langs de dijk van de Leidsevaart. Het gehele water is omzoomd door bebouwing en dat maakt de toegankelijkheid van het water toch wat lastig.

Vergunningen en rechten

De langeraarseplassen is vergund aan HSV de Brasem in Langeraar. Dagvergunning voor het viswater is te verkrijgen voor het luttele bedrag van 2,50

Viswater impressie video


In de buurt van Langeraarse Plassen te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: