Mooie Nel


Mooie Nel, vissen met de wind in de rug.

Mooie Nel is eigenlijk een onderdeel van het veel grotere Spaarne. Dit uitgestrekte viswater ligt iets ten zuiden van  Spaarndam en ten oosten van Haarlem. Hier kan op alle bekende vissoorten gevist worden.

Viswater en visstekken

Opvallend is de weidsheid van deze schitterende visstek. Met de molens in de verte lijkt de plek op een typisch Hollands tafereel. Mooie Nel is een groot water met een oppervlakte van bijna 3 vierkante kilometer. Aan de kant ligt de modderachtige bodem op een diepte van 80 centimeter. De bodem loopt langzaam af tot een diepte van 180 centimeter, ongeveer 10 meter van de kant. Het diepste punt bevindt zich in het midden van het meer en is ongeveer 350 cm. Met name de noordwestzijde van de plas biedt veel visplezier. Je hebt de wind dan vrijwel altijd in de rug. Hoewel het vissen vanaf de kant goed te doen is, kan men ook overwegen om vanuit de boot te vissen. Hiervoor is een trailerhelling gratis beschikbaar Op sommige plekken vind je een rietkraag, maar het merendeel bestaat uit open water, dat langs de kant is afgeschermd met een strook gras.

Visbestand en vangsten

Hier kan naar hartenlust worden gevist op snoek, snoekbaars, karpers en brasems. Met name in het voorjaar trekken de vissen naar de kant, zodat het zeer de moeite waard is om met de vaste hengel vlak onder de kant te vissen. Ook met de
feederhengel is het prima vissen, aangezien de stroming redelijk zwak is. De visstand is zondermeer uitstekend te noemen en het vangen van dikke exemplaren is geen uitzondering.

Bereikbaarheid

Mooie Nel is heerlijke visplek, waar met enige regelmaat ook wedstrijden worden georganiseerd. Ook voor minder valide vissers is dit een uitmuntende visstek. Langs het meer loopt een smalle weg voor eenrichtingsverkeer (de Spaarndamseweg). In de hiervoor bestemde vakken kan prima geparkeerd worden, vlakbij de visstek. Je hoeft dus nooit ver te lopen.

Vergunningen en rechten

Om te vissen op Mooie Nel dien je lid te zijn van de Hengelsportvereniging Haarlem. Dagkaarten zijn ondermeer te koop bij Hengelsportwinkel Goed Volk aan de Rijksstraatweg in Haarlem.


In de buurt van Mooie Nel te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: