Noorderplas, ’s Hertogenbosch


Vissen op de Noorderplas

De Noorderplas is een vrij nieuw viswater uit de jaren 70. Het is ontstaan door de zandwinning ten behoeve van de nabijgelegen  Bossche wijk Maaspoort. Het is een zeer mooie plas met een recreatieve functie. Hier kan naar hartelust gevist worden op zowel wit- als roofvis.

Viswater en visstekken

De Noorderplas is ontstaan als gevolg van het afgraven van zand ten behoeve van de bouw van de wijk Maaspoort in het noordelijk gedeelte van Den Bosch. Sinds het eind van de jaren zeventig heeft de Noorderplas zich ontwikkeld tot een prachtig recreatiegebied met veel natuurschoon. Wandelaars, vogelaars en natuurlijk vissers kunnen hier heerlijk genieten.

De Noorderplas telt een kleine 20 hectare. Het noordelijk gedeelte grenst aan de wijk Maaspoort en de zuidelijke oever loopt over in het Burgemeester van Zwietenpark. De kanten zijn ondiep, maar vrij goed te bewaden en dan denk ik hierbij aan de vliegvisser die hier prachtig gebruik van kan maken. Ondanks de ondiepe overzones vind je op de plas dieptes tot 20 meter en mooie taluten waar je de nodige vis kunt verwachten. Het kost even moeite om een mooie stek te vinden.

Voor de minder valide vissers zijn er meerdere visstekken waar er gevist kan worden en is er een vissteiger aangelegd die ook voor rolstoelen veilig en begaanbaar zijn. Verder is de Noorderplas natuurlijk uitstekend vanaf de boot te bevissen. Er is nauwelijks sprake van stroming en het water is vrij helder.

Visbestand en vangsten

Met de visstand op de Noorderplas is het prima gesteld. Men kan vissen op karpers brasems, flinke ruisvoorns. Ook roofvis als snoek, paling en snoekbaars kan aan de haak geslagen worden.

Bereikbaarheid

De Noorderplas is makkelijk bereikbaar via de snelwegen A2 en A59, nabij het  knooppunt Empel.Vanaf de A59 neem je de afslag Maaspoort. Het water ligt dan aan je  rechterzijde, terwijl je de auto kan parkeren bij Hotel Restaurant Campanille (waar je trouwens ook lekker kan eten). Een halve kilometer verderop bij een hoge flat is ook een trailerhelling te vinden.

Vergunningen en rechten

Het visrecht ligt bij Visvereniging Ons Genoegen. Bij de Dierenwinkel Pet’s Place aan de Lokerenpassage 122 kan je een dagkaart halen die geschikt is voor het vissen met 1 hengel.


In de buurt van Noorderplas, 's Hertogenbosch te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: