Simaja Karperput


Simaja Karperput in Scharwoude

Viswater voor karpervisser. Een mooie karperwater van ongeveer 4,5 hectare groot en vrij gelegen.

Viswater en visstekken.

De dieptes varieren van 3,5 tot 4 meter. De bodem is vrij van obstakels en waterplanten. Dit mooie viswater wordt voornamelijk bevist door karpervissers. Voor invaliden en minder validen onder ons is op de visput een aparte verharde invalidenplek gemaakt waar u volop de ruimte heeft. Nachtvissen is niet toegestaan. Er mag worden gevist tussen zonsopgang en zonsondergang, van af 26 Maart tot 27 November (2011)

Visbestand en vangsten.

Het visbestand bestaat voornamelijk uit karper maar er worden ook andere vissoorten gevangen zoals snoekbaars, paling, brasem en voorn. Het karperbestand is goed te noemen met uitschieters tot 40+ pond.

Bereikbaarheid

Er is ruime parkeergelegenheid bij het restaurant (niet van de vereniging). De visput is te bereiken door te voet met een pontje een water van 10 meter over te steken. Er zijn voldoende goed aangelegde en onderhouden visstekken, zowel vrije stekken als stekken tussen het riet. Alle stekken zijn alleen te voet bereikbaar. Honden worden niet toegelaten.

Voor de invaliden sportvisser is op de karper visput een aparte invalidenplek gemaakt waar u gerust een dagje kan karpervissen, met een loop afstand van +/- 4 meter vanaf de ingang van de Simaja Karperput

Vergunningen en rechten.

De rechten van dit viswater ligt bij de Hoornse Hengelaars Bond (HHB). Om hier te mogen vissen dient u altijd in het bezit te zijn van een geldige vispas. Als dit een vispas is van de HHB dan kunt u hier gratis vissen. Met alle overige vispassen is tegen betaling een dagvergunning verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op de website van HSV Hoornse hengelaarsbond. (rechts bovenin)

Auteur: Harry Baartscheer


In de buurt van Simaja Karperput te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: