Sloterplas


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: ,

Sloterplas

De sloterplas is een groot meer wat via een stelsel van sloten uiteindelijk aangesloten staat op de ringvaart Haarlemmermeer via een sluis. Van oudsher een zeer beroemd karper water met een uniek bestand vissen uitzettingen die uit vroegere tijden dateren, maken hier een record vangst mogelijk.

Viswater en visstekken

Door vele jaren zware hengeldruk op karper is het een stuk moeilijker geworden om een karper te vangen wat echter ook weer een uitdaging vormt. De aangrenzende wateren Plasmanlaan is met name in het voorjaar mooi om te bevissen omdat de karper in deze periode de ondiepere waterlagen opzoekt om zicht klaar te maken voor de paai.ook de roofvis is hier goed vertegenwoordigt doordat het water steeds helderder word profiteert met name de snoek hiervan.kortom de sloterplas is een mooi water voor roofvis en voor de karper moeilijk maar kans op grote en mooie vissen.

Visbestand en vangsten

grote snoek, snoekbaars, baars, brasem, karpers van 30 pond en zwaarder behoren zeker tot de mogelijkheden. Ook zijn er berichten dat er meerval zou zitten op de sloterplas .

Bereikbaarheid

Met de fiets is de sloterplas goed bereikbaar met de auto niet overal en het betaalt parkeren maakt het er niet erg aantrekkelijk op. Ook is het niet verstandig de auto hier niet in het zicht te hebben s’nachts door mogelijke inbraken.

Vergunningen en rechten

Amsterdamse hengelsport vereniging heeft hier het visrecht nachtvissen mag maar met een nachtvispas, nabij torenzicht is het verboden met piepers te vissen.3 de hengelvergunning is verkrijgbaar bij de ahv.

Viswater impressie


Auteur: Robbie Kerkhof


In de buurt van Sloterplas te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: