Vaartplas Almere


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , ,

Vaartplas Almere

Deze plas ligt langs de Lage Vaart bij Almere en is in open verbinding met dit viswater. Er is nog veel te doen geweest binnen de hengelsport community en met name bij de karpervissers. De plas is namelijk verondiept met bagger uit de verschillende watergangen in de omgeving.

Viswater en visstekken

Het water is een groot en ruim viswater met verschillende mooie visstekken. Aan de linkeroever is een kade waar boten te water gelaten kunnen worden. Een mooie plek om op de plas maar ook op de Lage Vaart met je boot te vissen.

Het viswater heeft nu een vrij zachte bodem door de gestorte bagger. Was het water eerder tot een diepte van 9 meter dat is na het storten van de bagger een stuk ondieper geworden.

Visbestand en vangsten

De belangrijkste vissoorten zijn toch we de karper waarbij je schubkarper, spiegelkarper en graskarper mag verwachten. De vis is niet altijd even groot hier maar je kunt toch mooie karpers vangen tot een gewicht van 24 pond.

Voor de witvisser is er genoeg te vangen zoals blankvoorn, brasem en winde. De roofvisser zal hier voornamelijk snoek en baars. De roofvisser is beter af met een visboot en dan al trollend de plas en Lage Vaart af te vissen.

Bereikbaarheid

De vaartplas is zeer goed te bereiken via de trekweg die langs de zuid-oever loopt. Aan de linkeroever vind je een parkeerplaats waar ook de trailerhelling ligt.

Vergunningen en rechten

Het viswater is van Sportvisserij MidWest Nederland en is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. Je mag er dus vissen met je VISpas en de landelijklijst.

Nachtvissen is hier verboden.


In de buurt van Vaartplas Almere te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: