Borrekeen Zuid-beijerland


Borrekeen, oude kreek Zuid-Beijerland

De Borrekee, een oude kreek, is onderdeel van het vlietproject. Evenwicht tussen natuur en mens. Daar draait het allemaal om bij het Vlietproject in de Hoeksche Waard. Het in ere herstellen van de eeuwenoude kreken. Bijna verloren gewaande planten en dieren krijgen weer volop kansen. De natuur speelt de hoofdrol.

Viswater en visstekken

De mens pikt een graantje mee en geniet met volle teugen van dit natuurnetwerk. Het water is niet vanaf alle kanten te bevissen vanwege begroeing van de kanten. Op enkele plekken waar het water onderbroken word door bruggetjes is het water goed te bevissen. Het water is aan de kraagweg goed te betreden op enkele plekken hier loopt een fietpad over heel de lengte langs het water.

Het water heeft hier ook het breedste punt ca. 20 a 30 meter, aan het water zitten veel aftakkingen naar sloten. De piepte varieert tussen de 1 en 3 meter, de noordoever van de Borrekeen is natuurvriendelijk gemaakt. De inhammen dienen als paaiplaats voor vissen.

Visbestand en vangsten

Het water heeft een ruim vis bestand dit komt omdat het gehele project aansluit op het spui bij piershil. Dus brasem, karper, winde, paling, kolblei, giebel, snoek, snoekbaars, baars. Dus zo goed als bijna alle zoetwatervissen

Bereikbaarheid

Het water is zoals eerder benoemd uitstekend te bereiken vanaf de kraagweg aan de zuidzijde. Hier kan je je auto parkerenen direct vissen of het fietspad volgen naar je visstek.

Vergunningen en rechten

De rechten van dit water liggen bij 1 van de hengelsport verenigingen van de hoekschewaard! Eeen vergunning van HSV ons genoegen te oud beijerland is te halen bij Dierenspeciaalzaak De Poort te Oud-Beijerland

Viswater impressie


Auteur: Barry Bouman

 


In de buurt van Borrekeen Zuid-beijerland te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: