De Loet, vissen in Krimpenerwaard


De Loet

Het Loetbos is een vispolder tussen krimpen een den IJssel en Schoonhoven langs de provinciale N210 in de krimpenerwaard. Het Loetbos heeft zijn naam te danken aan de Loet een oud veenriviertje dat stroomt tussen Lekkerker, Ouderkerk aan den IJssel en Berkenwoude

Viswater en visstekken

De Loet is een tien kilometer lang stiltegebied en heeft hierdoor het unieke karakter van een hollandse polder behouden. Een uniek stukje polder in de krimpenerwaard voor sportvisser en natuurliefhebber.

Met name voor de vliegvisser is het loetbos een waar “el dorado” voor het vissen op ruisvoorn en blankvoorn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat van uit het hele land dit stukje krimpenerwaard vliegvissers trekt. Maar vergis je niet, ook voor de spinvisser is het hier goed toeven voor het vissen op roofvis.

Het veenriviertje kent vele zijarmen die een netwerk van sloten en vaarten vormen langs en tussen de provinciale weg en het weggetje de loet. Het water is over het algemeen ondiep zoals in veel polders maar vind je er ook diepe gaten tot wel 2,5 meter.

Visbestand en vangsten

Zoals al beschreven kennen veel vliegvissers de Loet als een prachtig water met een prima bestand aan ruisvoorn. Als witvisser kom je er ook de blankvoorn en brasem tegen.

De roofvisser kan hier prima uit de voeten met licht materiaal voor snoek en baars. Het is wel een bekend water en soms heel erg pittig om in het super heldere water een visje te vangen.

Bereikbaarheid

Het water is prima te bereiken. een bekende plek om te beginnen is de parkeerplaats bij Restaurant de Loet. Je vind ook parkeerruimte op de Zijdeweg en de Zuidbroekse opweg. Van af deze plekken kan je lopend alle stekken bereiken.

Vergunningen en rechten

Vissen in het Loetbos doe je met een vergunning van Groot-Rotterdam of één van haar zusterverenigingen. Er is een dagvergunning te koop voor het vissen op de Loet.


In de buurt van De Loet, vissen in Krimpenerwaard te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: