Het Grootslag


Het Grootslag

Viswater en visstekken

Hoog in Noord-holland – West-Friesland, vind je de klei polder Grootslag. De polder ligt ingesloten tussen de vierplaatsen Enkhuizen, Hoogkarspel, Wevershoof en Andijk. De polder telt een oppervlakte van rond de 8000 hectare.

Deze Klei op Veen polder is in de loop der jaren flink veranderd door de verkaveling en dat heeft in de tijd wel wat viswateren gekost. Door het goede water en visstandbeheer van de waterschappen en de hengelsportverenigingen is het viswater gezond en schoon gehouden.

Toch zijn er sloten die flink verland zijn en staar er zoveel planten dat het vissen onmogelijk is geworden.

Door de verkaveling is de polder nog al eens recht toe rechtaan en dat maakt het soms een wat `saaie` polder. Neem je een kijkje op de kaart zie je al snel dat dat zeker niet voor de gehele polder geld en kom je toch nog op viswater die net wat meer smoel en beleving heeft.

En juist ook hier vind je de mooie visstekken die je zeker je aandacht moet schenken. De rechtuit sloten kunnen natuurlijk ook wel vis opleveren als je je kilometers maakt.

De Whelen zijn misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende viswater maar die zijn grotendeels aangewezen als natuurgebied waarbij het betreden niet zomaar is toegestaan.

Achter het gemaal bij Halingen is een sloot die flink kan stromen als het gemaal aan het bemalen is. Dit is de stek en het moment voor de roofblei. Overigens is deze sloot ook heel goed voor snoek en snoekbaars.

Visbestand en vangsten

In deze polder vind je mooie bestanden aan ruisvoorn, blankvoorn en brasem. Deze polder is ook bekend onder karpervissers en vang je hier karper en graskarper.

De roofvisser kan hier ook gerust zijn hart ophalen en zit er naast de snoek en baars ook verassend roofblei. Ook worden er vangsten van snoekbaars gemeld en dat maakt deze polder zeker ook voor de roofvisser een prachtige polder.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid is goed. Het gebied is druk, de mensen wonen en werken in het gebied, met drukke akkerbouw en de daarbij behorende landbouwwerktuigen.

Vergunningen en rechten

De Polder grootslag is opgenomen in de landelijkelijst met viswateren. Heb je een geldige VISpas en bijbehorende lijsten met viswateren bij je dan mag je hier vissen.
In de buurt van Het Grootslag te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: