Polder Mastenbroek


Vissen in een van de oudste polders van Nederland.

De polder Mastenbroek is een middeleeuwse polder in de gemeentes Zwartewaterland, kampen en zwolle. Deze polder is een van de Oudste polders van Nederland. Midden in de polder vind je het kleine dorp Mastenbroek.

Viswater en visstekken

De polder is een klei-op-veen polder. Een kleine laag rivierklei ligt hier op een laag veen. Het water in de polder is helder tot eind oktober wanneer men begint met bemalen, dan vertroebelt het water en wordt de visserij toch wel anders.

Het heldere water en redelijk op diepte zijnde watergangen zorgt er voor dat er een mooie waterflora aanwezig is en dat heeft een directe invloed op de visstand.

De belangrijkste weteringen zijn de Bisschopswetering, de Oude wetering en de Nieuwe wetering. Hier vind je her en der interessante verbredingen en aansluiten op andere wateren.

De watersplitsingen rond om het dorpje Mastenbroek zijn zeker het verkennen waard. Denk ook aan al die kleine bruggetjes en duikers die je door de hele polder vind.

Visbestand en vangsten

Mastenbroek heeft alle soorten vis die je normaal in een polder kunt verwachten. Zo vind je er heel erg veel blank- en ruisvoorns en een wat kleinere bestand aan brasem, kolblei en winde. leuk is wel te weten dat hier toch een aardig bestand aan zeelt te vinden is. Karper vind je ook in de polder en voor de karper-penvisser is deze polder dan ook echt een heel leuk water.

Van de roofvissoorten kan je ook spreken van een goed bestand aan vis zoals snoek en baars. Een enkele keer kom je ook nog een leuke snoekbaars tegen.

De grote modderkruiper, die op de rode lijst staat komt in Mastenbroek ook voor. Natuurlijk vissen we hier niet gericht op en zetten we een dergelijke vis meteen weer terug maar toch wel zeer leuk om te weten.

Bereikbaarheid

De polder is heel erg goed te bereiken. Omringt door de N764, N331 en N760 is de polder via deze wegen heel goed aan te rijden. De polder zelf wordt in vakken verdeeld door regionale wegen en dat maakt dat all visstekken met de auto te bereiken zijn.

Op verschillende plekken aan de hoofdweteringen zijn parkeerplaatsen gemaakt en dat maakt deze polder extra gemakkelijk te bereiken voor de mobiele visser.

Vergunningen en rechten

Je mag in deze polder vissen als je lid bent van de hengelsportverenigingen uit Kampen, Zwolle, Genemuiden, Diepenveen, Olst, Wijhe, Raalte, Windesheim, Dalfsen, Hasselt, Nijverdal of ZwartsluisIn de buurt van Polder Mastenbroek te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: