Polder Reeuwijk


Vissen en stekken in polder Reeuwijk

Deze polder is als eerst vermeld in 1537 en behoorde tot het waterschap Polder Re, een waterschap in Zuid-Holland. Het waterschap was verantwoordelijk voor de vervening, drooglegging en de waterhuishouding in het gebied van de gemeenten Reeuwijk en Bodegraven.

Viswater en visstekken

De Polder Reeuwijk is een veenweidegebied en voornamelijk een agrarisch gebied met melk- en veehouderij.

Visbestand en vangsten

In dit typische poldergebied komen de vissoorten voor die je hier ook zou verwachten. Ruisvoorn, blankvoor, zeelt en kroeskarper vind je in de vele sloten. In de grote weteringen vind je mooie formaten snoek en heel af en toe snoekbaars. In die zelfde grote weteringen van Polder Reeuwijk kom je ook karper en grote brasem tegen.

Ook zeldzamer en beschermde vissoorten kom je er tegen als bittervoorn en de grote en kleine modderkruiper. Natuurlijk zetten we dergelijke vissoorten meteen weer terug in hun element.

Bereikbaarheid

Via de vele wegen en weggetjes zijn vrijwel al het water goed te bereiken. De auto parkeren is niet altijd even makkelijk moet daarbij worden vermeld. Het is dan even zoeken voor een plek waarbij je auto niet in de weg staat.

De wateren in de landerijen zijn ook toegankelijk maar hier moet wel goed worden opgelet of de melk- veehouders in de vergunning staan vermeld. Het is wel zo vriendelijk om even te melden en toestemming te vragen bij de veehouder zelf.

Vergunningen en rechten

Voor de vergunningen is het zeker even opletten hier.

De ’s Gravenhaagse Hengelsportvereniging heeft hier veel viswater in zijn vergunning opgenomen ook al door dat zij gemachtigd is door zusterverenigingen zoals de Bodegraafse HSV.

Een andere rechthebbende is Hengelsportvereniging A.Z.H.B.

Heb je vergunningen van een van de bovenstaande verenigingen of zusterverenigingen kijk dan goed je vergunning na en zorg dat je je VISpas en lijst met viswateren bij je hebt.

(Binnenkort meer over de vergunnigen in Polder Reeuwijk.)


Foto: Ruud van Dijk


In de buurt van Polder Reeuwijk te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: