Polder Sluipwijk


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , , ,

Polder Sluipwijk

Viswater en visstekken

Het waterschap Polder Sluipwijk was een waterschap in de provincie Zuid-Holland in de oude gemeente Sluipwijk wat later de naam Reeuwijk kreeg. Het dorpje Sluipwijk ligt op een dijk midden tussen de Reeuwijkse plassen.

De polder staat in een openverbinding via de hoofdwatergang Karrewetering met de ’s Gravenkoopse Plas wat een onderdeel is van de Reeuwijkse plassen. De karrewetering is een prachtige brede wetering met een aantal zijweteringen.

Langs de lecksdijk loopt ook een wetering die weer met haar zijweteringen verbonden is aan de karrewetering.

Visbestand en vangsten

Deze polder is het bezoeker zeker waar gezien het prachtige visbestand. Dat is op zich ook niet raar omdat de polder in open verbinding staat met de Reeuwijkseplassen.

Met name in de winter trekt zowel witvis als de roofvis de weteringen om beschutting te zoeken van de polder. Je komt dan ook van af het najaar prachtige dikke brasems tegen en mooie snoek tot 80cm en sommige uitschieters.

In de paaitijd trekt ook de witvis de polder in en vind je prachtige blankvoor in deze unieke polder.

Lees meer over het goede visbestand in dit visserijkundig onderzoek gedaan door het GHV.

Bereikbaarheid

De Lecksdijk en s’ Gravekoopsedijk zijn voor auto’s verboden. Daardoor is deze polder behoorlijk lastig te bereiken. Enigste mogelijkheid is met de fiets de polder in te gaan.

Optioneel kan je de auto parkeren op het parkeerterein van de Reeuwijkse Hout en dan met een fiets naar de polder te rijden. Lopend van af die parkeerplaats is het toch nog een kleine 2 kilometer lopen naar de splitsing ’s Gravekoopsedijk/lecksdijk

Vergunningen en rechten

Om hier te mogen vissen is lidmaatschap van s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging nodig of één van haar zusterverenigingen, Groot-Rotterdam en de Sportvisserijbelangen Delfland


In de buurt van Polder Sluipwijk te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: