Zuidbroek, Krimpenerwaard


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , , , ,

Visstekken Polder Zuidbroek, Krimpenerwaard

Zuidbroek is een gehucht in de Krimpenerwaard. De stekken die ik hier bespreek liggen langs de gelijknamige straat zuidbroek en gaat bij de Tiendwetering over in de Benedenberg.

Viswater en visstekken

Het water loop aan beide zijden van de weg en gaat door tot aan Bergambacht. Het hele stuk is hemelsbreed een vier kilometer lang en lang genoeg om een dag te struinen. Het viswater is kraak helder en over het algemeen vrij ondiep met een gemiddelde van 1 meter.

Over het algemeen zul je het viswater aan de Noordzijde van de weg bevissen maar vergeet zeker niet ook sommige stukken aan de andere kant uit te proberen.

Het is een prachtig polderwater met aan beide zijden bebouwing. In de winter zal hier de witvis beschutting komen zoeken waarbij de roofvis zal volgen.

De stekken vind je eigenlijk overal. Het hele stuk kent om de zoveel meter een bruggetje en duikers. Het water is gemiddeld rond de 6-7 meter breed maar is overal grillig en nooit de zelfde breedte. Met name de bredere stukken zijn vaak wat dieper en hier vind je dan ook in de herfst en winter samen geschoolde vis.

Het zal je niet vergaan als je op de kaart kijkt. De vele kleine slootjes die op elkaar uitkomen en kruisen. Prachtige stekken vormen deze en voor je het weet ben je aan het einde van de dag vier kilometer verder en heb je geen stuk overgeslagen.

Visbestand en vangsten

De meest voorkomende vis is de blankvoorn en ruisvoorn. Hier wordt dan ook veel op gevist en kan heel erg leuk zijn met licht materiaal. Naast deze twee veel voorkomende vissoorten vind je er ook brasem en karper.

De roofvis is ook goed vertegenwoordigd met een mooie snoek- en baarstand. Leuk om te vermelden is de vangsten van snoekbaars en roofblei. Dit zijn echter wel sporadische vangsten en persoonlijk heb ik ze nog niet kunnen vangen hier.

Bereikbaarheid

Het water is met de auto niet altijd even goed te bereiken. De weg is smal en zul je een plekje moeten zoeken op een bruggetje die ruim genoeg is. Het is dus even zoeken naar een geschikt plekje.

Lopend zijn alle plekken heel goed te bereiken. Let wel op de auto’s en fietsers en houd een beetje rekening met de bewoners.

Vergunningen en rechten

Deze polder is maar zeer beperkt opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. De visstekken langs Zuidbroek en Benedenberg zijn niet opgenomen en hiervoor moet je een vergunning hebben van Groot-Rotterdam of de zuster verenigingen Delfland of GHV.


In de buurt van Zuidbroek, Krimpenerwaard te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: