Bathse spuikanaal


Plaatsen:

Via het bathse spuikanaal wordt overtollige zoetwater uit het volkerak en markiezaatsmeer overgevoerd. Het kanaal is ongeveer acht kilometer lang met een breedte van 140 meter en loopt evenwijdig met het Schelde-Rijnkanaal. Het Bathse spuikanaal begint aan de Oosterschelde tot aan een spuisluis aan de Westerschelde bij het plaatsje Bath.

De gemiddelde diepte van het Bathse spuikanaal is zeven meter. De diepte en de kans dat er tijdens vissen gespuid wordt betekend dat er vrij zwaar gevist moet worden.

Stekken en toegankelijkheid.

Het Bathse kanaal is kaarsrecht maar toch zijn de stekken goed te vinden. Het kanaal kent oevers met riet en samen met een groot aantal vissteigers zijn dit zeker stekken die je niet moet overslaan. Er zijn ook een viertal bruggen over het water waar de peilers altijd goede stekken zijn. Het Bathse spuikanaal is verder goed te vinden door sportvissers en zeer makkelijk bereikbaar. De vissteigers maakt het water ook goed bereikbaar voor de mindervalide sportvisser.

Vissoorten Bathse kanaal.

Alle zoetwatervissen zijn wel vertegenwoordigd in het kanaal. De hoofdmoot is toch wel de Brasem en blankvoorn. Ook komen er hele grote karpers voor op het kanaal, niet de makkelijkste vis maar toch echte rivier karpers die bere sterk zijn. Van de roofvissen kom je hier hoofdzakelijk baars en snoekbaars tegen. Er wordt overigens ook wel snoek gevangen en ook dat zijn niet de kleinsten maar het blijft bij sporadische meldingen. Kapitale windes zijn hier ook al gevangen. Als witvisser kan je hier je hard echt ophalen, zowel met de vastehengel als met de feederhengel kan je hier heel erg goede resultaten boeken.

Motorboten niet toegestaan.

Motorboten zijn niet toegestaan op het Bathse spuikanaal. Dat maakt het water lekker rustig en zeker een mooie stek voor kayakvissers en de sportvisser met de bellyboot. Aan de noordkant van het kanaal zijn een drietal bruggen waar je met een bellyboot en kayak prima uit de voeten kunt en een prachtige stek hebt.

Vergunningen.

Het Bathse spuikanaal is vrij toegankelijk en is opgenomen in de lijst met landelijke viswater. Zoals eerder al vermeld  zijn echte motorboten niet toegestaan.


In de buurt van Bathse spuikanaal te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: