De Rotte


Vissen in veenrivier De Rotte.

De Rotte is van oorsprong een veenrivier die via de Rottemeren langs Bleiswijk
en Bergschenhoek stroomt om over te gaan in het Stokviswater, nabij de
Stadsdriekhoek van Rotterdam. In deze oude rivier is het heerlijk vissen op
ondermeer flinke brasems, karpers, graskarpers en voorns.

Viswater en visstekken

De Rotte is een prachtige, vrij brede rivier, bij de Rottemeren zelfs 80 meter breed. De rivier is vrij ondiep, variërend van 80 centimeter tot ongeveer 1 meter.

De bodem bestaat uit een aanzienlijke sliblaag, soms wel tot een dikte van 50 centimeter. Door de ondiepte is het zaak om op of tegen de bodem te vissen. Waden is in principe mogelijk, maar bedenk dan dat je hoe dan ook in het slib terecht komt. De Rotte wordt overigens met enige regelmaat uitgebaggerd.

Zeker binnen de stadsgrenzen van Rotterdam kan je nog wel eens vast komen te zitten met de hengel vanwege het zwerfvuil. Afhankelijk van het gemaal kan de stroming fors toenemen. Vissen in het gebied van de Rottemeren kan bijna overal.

Met name in de weekenden wemelt het van de dagjesmensen. Toch behoudt de rivier haar rustieke karakter en zal je er altijd een mooie visstek kunnen vinden. Vissen op de Rotte kan zowel met de vaste hengel als met de feeder.

Visbestand en vangsten

De visstand is goed tot uitstekend. Afhankelijk van het jaargetijde kan men vissen op flinke brasems, voorn en karpers tot 20 pond. Met name in de winter wordt er veel op laatstgenoemde vis gevist.

Bereikbaarheid

De Rotte is een drukbezocht recreatiegebied met meerdere mooie visplekken. Doorgaans zijn deze makkelijk te bereiken. De maximale loopafstand tot een goede plek bedraagt 200 meter.

Er zijn meerdere parkeerplaatsen aanwezig. Ook is het mogelijk om in de stad zowel aan de linker- als aan de rechterkade de (vaste) hengel uit te werpen.

Voor de minder valide vissers is er een aantal steigers aangelegd (Hennipssloot en in ’t Galgje).

Vergunningen en rechten

Voor de rivier de Rotte ligt het visrecht bij de Hengelsportvereniging Groot Rotterdam. Dagkaarten geven het recht om met één hengel te vissen.


In de buurt van De Rotte te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: