Eindhovenskanaal


Eindhovenskanaal

Het eindhovenskanaal is een kanaal in Noord-brabant die het centrum van Eindhoven verbind met de Zuid-Willemskanaal bij Helmond. Het kanaal is al in 1843 gegraven in opdracht van de gemeente Eindhoven.

Viswater en visstekken

Lengte van het viswater eindhovenskanaal is bijna 14 kilometer en loopt langs de gemeenten Geldrop, Nuenen, Mierlo naar Helmond. De breedte van het kanaal verschilt tussen 10 en 15 meter. De diepte van het water is ongeveer 2 meter waarbij langs de kant ondieptes zijn van 50 cm. De oevers zijn fraai begroeid met rietkragen en zeggen en het water herbergt plaatselijk tal van waterplanten.

Visbestand en vangsten

Alle belangrijke kanaal vissen zijn hier aanwezig. Blankvoorn, brasem, zeelt en karper zijn goed vertegenwoordigd. Ook de roofvis in de vorm van snoek, baars en snoekbaars zijn aanwezig op dit viswater.

Bereikbaarheid

Het 14 kilometer lange viswater is goed bereikbaar. Je kunt niet overal je auto kwijt maar parkeren is vaak heel goed mogelijk langs de visstekken aan het Eindhovenskanaal. Waar het parkeren van de auto aan de visstekken niet toegestaan is is het geen overbodige luxe om met een kar of steekwagen je visspullen bij je stek te krijgen.

Vergunningen en rechten

Het Eindhovenskanaal is opgenomen in de landelijkelijst met viswateren van af Collse hoefdijk ter hoogte van golfbaan De Gulbergen tot aan de Zuid-Willemsvaart

Foto: Chris Peel via Wikimedia (Oudvensebrug tussen Mierlo en Brandevoort)


In de buurt van Eindhovenskanaal te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: