Groenlosche Slinge


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , ,

Laaglandbeek Groenlosche Slinge

De Groenlose Slinge is een laaglandbeek die ontspringt achter Winterswijk. De beek loopt langs Groenlo en mondt uit in de Berkel. In vroegere tijden liep het meanderende riviertje door het vestingstadje Groenlo. Later werd het riviertje verlegd en is het in de 20e eeuw grotendeels gekanaliseerd. De Groenlose Slinge heeft ook een zuidelijke tak die uit Duitsland komt en bij Winterswijk Nederland binnen stroomt.

Viswater en visstekken

De gemiddelde diepte van het water is rond de 1 tot 1,5 meter. In de loop der jaren zijn er in de beek enkele stuwen geplaatst. Deze houden de waterstand op pijl maar zorgen er ook voor dat de beek beperkt stroomt. In 2008 zijn er nog stuwen vervangen door cascadestuwen die vissen het mogelijk maken om in twee richtingen te passeren.

Visbestand en vangsten

In deze prachtige `gekanaliseerde´ beek kom je vissoorten tegen die je niet direct aan een beek zou toeschrijven. In het gehele stroom gebied kom je baars, blankvoor, kopvoorn, ruisvoorn, brasem en snoek tegen. Op bepaalde stukken kun eje ook karper en zeelt vangen.

Bereikbaarheid van water en stekken

De oevers zijn vrijwel overal toegangkelijk. De oevers kunnen op bepaalde stukken nog al stijl zijn. Dat maakt het vissen van af deze oevers wat minder `toegangkelijk´.

Vergunningen en rechten

Om te mogen vissen in de Groenlose Slinge moet je lid zijn vij een vereniging die is aangesloten bij de Federatie Midden Nederland.

Viswater impressie video


In de buurt van Groenlosche Slinge te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: