Nieuwe roosendaalse vliet


Vissen en stekken, Nieuwe roosendaalse vliet

Viswater en visstekken

De Nieuwe roosendaalse vliet verbind Roosendaal met het Volkerak. Het viswater ontspringt in de buurt van Kalmhout in Begië als de Wildertse Beek. Via Essen, Nispen stroomt het viswater door Roosendaal en gaat hier over in de Nieuwe Roosendaalse Vliet.

De lengte van het kanaal is 10 kilometer waarbij het kanaal een breedte heeft tussen de 30 en 50 meter. De diepte van de vliet verschild tussen 80cm langs de oevers tot een 4 meter in de vaargeul.

Visbestand en vangsten

Het water bevat een mooi visbestand met de belangrijkste vissoorten als blankvoorn, brasem, zeelt en winde. Ook de karpervisser vind hier een redelijk bestand aan karper. Voor de roofvisser is in het viswater de snoek, snoekbaars en baars te vinden. Rond 2007 kwamen er ook meldingen van roofblei vangsten op de vliet.

Bereikbaarheid

Het vissen in de Roosendaalse vliet is toegestaan van uit visboten en van af de visstoepen langs de oever, kademuren en van af taluds als ze verhard zijn. Parkeren kan in veel gevallen in de berm langs het kanaal.

Vergunningen en rechten

Het viswater is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. Met een VISpas op zak en de landelijkelijst met viswatern mag je hier vissen.

FotoStijn vd Kasteele


In de buurt van Nieuwe roosendaalse vliet te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: