Noord


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype:
Plaatsen: , , , , , ,

Noord

De Noord is een getijdenrivier in Zuid-Holland die tussen de steden Alblasserwaard, papendrecht en Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht stroomt. De rivier is één van de drukst bevaren rivieren in West-Europa.

Viswater en visstekken

Het water is tussen de 174 en 345 meter breed. Gemiddeld ligt de diepte van het viswater rond de 5 meter. in 2008 is de verontreinigde bodem van de Rietbaan en de Strooppot gesaneerd. De sanering is inmiddels voltooid. Hier is de diepte van het water gemiddeld wat lager als de rivier zelf.

Met name rond om de Sophiapolder (Strooppot en Rietbaan) vind je mooie stekken met rond om de kentering mooie stroomnaden en hard stromend water in de Rietbaan.

Verder zijn er onnoemelijk veel mooie kanten te ontdekken waar schepen liggen, havens en zijriviertjes uitmonden die prachtige stekken vormen. Juist ook die mooie kanten bij de havens en steenstort kanten vormen ook leuke stekken voor de kantvisser.

Visbestand en vangsten

Baars, snoekbaars en roofblei komen in dit water in mooie aantallen voor. Het water is voor mij nog vrij nieuw en de vangst van snoek kan ik niet bevestigen maar het kan haast niet anders als dat ook deze vis hier te vinden is.

Veel witvis zien springen aan de oppervlakte van het viswater. En ook de roofvis bewijst dat de witvis hier te vinden is. Door de aard van mijn visserij ben ik helaas niet bekend met de mogelijkheden op de noord voor mijn witvissende collega’s.

Wellicht dat je een aanvulling kunt geven op dit water met visbestand.

Bereikbaarheid

In Alblasserwaard vind je een prachtige openbare trailerhelling voor de sportvisser die met de boot het water op wil. Verder ligt het water omsloten door steden waardoor heel erg veel potentieel viswater wordt ontsloten voor de kantvisser.

Vergunningen en rechten

Het viswater is van Sportvisserij Zuidwest nederland en opgenomen in de landelijke lijst met Viswateren (219). Met een VISpas of Kleine VISpas mag je hier vissen.In de buurt van Noord te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: