Poldervaart Schiedam


Plaatsen: ,

Viswater tussen Nieuwe maas en Delftse Schie.

Weer een heerlijk water waar ik heel graag kom om te vissen. Vroeger was er daadwerkelijk een verbinding tussen de in de titel genoemde wateren. Sinds 1965 is de verbinding er niet meer en is de Poldervaart deels gedempt. De Poldervaart heeft dan ook tegenwoordige nog alleen een recreatieve functie

Viswater en visstekken

Het viswater is per gedeelte nog al wisselend van aart. Zo is het gedeelte bij vijfsluizen helder maar zeer plantenrijk. Ook is er in de zomer heel veel algengroei. Ik kijk er altijd met een soort verlangen naar maar vissen is hier gewoon erg lastig. Het stuk hier op volgend is beter te bevissen en heel erg ondiep. de diepte zal zo rond de halve meter bedragen maar vergis je niet, de vis trekt zich hier niets van aan.

De hele poldervaart is omgeven met veel natuur, heerlijk vertoeven zo langs de waterkant met de vele planten en dieren. per afgesloten stuk vind je verschillende dieptes en wordt kristal helder water af gewisseld met troebel water.

Visbestand en vangsten

De Karper is denk ik één van de belangrijkste vissen die hier door sportvissers worden belaagd. De karper populatie is dan ook erg goed te noemen. Ik ben niet bekend met de gewichten van de karpers die hier worden gevangen en denk zelf dat record vissen hier niet direct te vinden zijn. Toch zijn er leuke karpers te vangen in de poldervaart.

In de paaitijd van de Brasem zul je er achter komen hoeveel brasems hier wel niet zwemmen. Je ziet ze dan massaal in grote scholen aan de oppervlakte zwemmen. Naast de brasem en karper is hier ook de ruisvoorn en voorn te vinden. En ook de roofvis is hier vertegenwoordigd. Ik heb hier nog geen baars kunnen vangen maar volgens insiders is die hier ook te vinden zei het van een kleiner formaat.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is heel goed te noemen. Met de fiets kun  je goed de hele lengte afvissen. je kunt zo dicht langs het water blijven en zo op zicht vissen op karper. Parkeren van de auto gaat over vrijwel de gehele lengte ook erg goed. Hoewel je dan af en toe wat zou moeten lopen.

Vergunningen en rechten

De rechten van het viswater liggen bij HSV Schiedam en omstreken. Het is bij het schrijven nog onbekend of hier een dag vergunning voor kan worden verkregen.

Viswater impressie video


In de buurt van Poldervaart Schiedam te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: