Reitdiep


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , ,

Reitdiep, Groningen

Het Reitdiep heette in vroegere tijden het Groninger diep en is een gekanaliseerde benedenloop van de Huns. Het viswater ligt in het gelijknamige Reitdiepgebied of Reitdiepdal en behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Grote gedeelten van het gebied zijn ingericht als natuurgebied.

Viswater en visstekken

De meanderende rivier verbond Groningen met de zee. De oude rivierbedding is op vele plaatsen nog goed te zien. Aan de kanten van het Reitdiep is het zo’n 1 meter diep wat tot 3, 3 1/2 meter wegloopt naar het midden (vaargeul). Her en der zijn er dieptes te vinden van 4 tot 5 meter diep. Het viswater heeft door de vaak stevige stroming diepe buitenbochten en langzaam aflopende binnenbochten.

Er is scheepvaart op de rivier maar die ligt na 19:00 uur stil.

Visbestand en vangsten

Het Reitdiep is een water waar de snoekbaars overheerst ten opzichte van de snoek en baars. Door middel van trollen (slepend vissen) is het water goed te bevissen. In de diepere buitenbochten kun je goed verticalen op snoekbaars.
Ook nabij het gemaal ‘Electra’ en rondom de bruggen/sluis kan goed geverticaald worden.

Naast de roovvis vind je op het Reitdiep natuurlijk ook de nodige witvis in de vorm van voorn en brasem. Er worden ook vangsten van Karper gemeld zo is de zwaarste vis gemeld van 24 pond. Je zult hier wel je best moeten doen, grote aantallen worden er niet gevangen. Houd ook rekening met de stroming

Bereikbaarheid

Het viswater is niet overal even goed te bereiken maar met de benenwagen kan je al struinend prachtige stekken vinden. Met de auto kan je wat langere afstanden afleggen en op verschillende punten je auto langs de weg zetten om stekken bij water splitsingen, gemaaltjes en sluisjes afvissen.

Een bootje betekend toch een mooi voordeel op het Reitdiep. Je kunt de stekken in dit meanderende water beter bereiken.

Vergunningen en rechten

Het viswater wordt beheerd door Federatie Groningen Drenthe. Met de VISpas of Kleine VISpas mag je hier vissen.

Viswater impressie

 


In de buurt van Reitdiep te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: