Van Panhuyskanaal


Het Friese van Panhuyskanaal

Viswater en visstekken

Het van Panhuyskanaal is recent uitgebaggerd tot ongeveer 2mtr. De bodem is er dus mooi vlak. Een taluut is er eigenlijk niet. Alleen dicht bij de brug verloopt de bodem tot een paar meter uit de kant. Je kan er zowel met de vaste stok als met de Feeder vissen. Vergeleken met de Workummertrekvaart komen hier niet zoveel boten langs, toch is het in de zomermaanden aardig druk met boten.

Visbestand en vangsten

Een prima bestand aan witvis. Er is altijd wel een visje te vangen en geregeld ook grote brasems. Ook worden er veel Snoeken & Snoekbaarzen gevangen.

Bereikbaarheid

De stek is met de auto gemakkelijk te bereiken. U slaat bij de rotonde bij Makkum af richting Allingawier en aan de linkerkant van de eerste brug die u tegen komt vind u het viswater.

Vergunningen en rechten

Dit viswater staat in de landelijke lijst met viswateren. In deze wateren mag worden gevist door de houder van een geldige VISpas, onder de algemene voorwaarden zoals vermeld in de Landelijke Lijst en de voorwaarden zoals vermeld bij de verschillende federaties. Bij het vissen in deze wateren dient u de VISpas en de Landelijke & federatieve Lijst van Viswateren bij u te hebben.


Auteur: Bert Altena


In de buurt van Van Panhuyskanaal te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: