Overijssels kanaal lemelerveld, deventer


Overijssels kanaal lemelerveld, deventer

Viswater en visstekken

Het overijssels kanaal tussen Raalte en Deventer is al sinds 29 juli 1988 afgesloten voor de scheepvaart. Nu het water niet meer wordt omgewoeld door de scheepsschroeven kijrgen de waterplanten weer volop de kans om zich te ontwikkelen. Het overrijssels kanaal heeft daarom glashelder water. De gemiddelde diepte van het overijsselskanaal is twee meter.

Aan de oever vind je smalle rietzomen en riet is dan ook wel de meest voorkomende plant langs het kanaal. Verder vind je waterlelie en geleplomp bedden in het kanaal. Het kanaal is vrij recht maar door de beplanting op en rond het water en lange stukken zonder woningbouw maakt het water tot een heerlijk water om te vissen.

Dit jaar worden er vispassages aangelegd bij de vier stuwen die het ijssels kanaal rijk is. Hierdoor onstaat een groter paai- en leefgebied voor de vissen en dat betekend alleen maar een gezondere vispopilatie in dit prachtig water.

Visbestand en vangsten

Het overrijssels kanaal is een prachtig water met een goed bestand aan witvis en roofvis. Je kunt in het kanaal grote snoek verwachten. Naast de roofvis snoek is er op het viswater ook baars en snoekbaars te vinden. Het heldere water is niet het meest ideale habitat voor snoekbaars en grote aantallen zul je er niet vangen  hoewel je grote snoekbaars kunt verwachten. Waar roofvis is is natuurlijk ook witvis en zul je hier veel voorn, brasem blei en karper kunnen verwachten. Naar verluid is het brede stuk bij Heeten een topstek voor Karper.

Bereikbaarheid

Het water is prima bereikbaar voor zowel de lopende, fietsende en de sportvisser met auto. Het overgrote gedeelte van het kanaal heeft een weg langs beide zijden van het kanaal.

vergunningen en rechten

Het overijssels kanaal staat vermeld in de lijst met landelijk water.


In de buurt van Overijssels kanaal lemelerveld, deventer te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: