Zijkanaal B Spaarnwoude


Viswater Zijkanaal B Spaarnwoude

Zijkanaal B is een kanaal in Noord-Holland en een zijtak van het Noordzeekanaal. Vanuit Spaarndam loopt het kanaal naar het noordwesten. Als gevolg van afdamming in de jaren 60 is het kanaal niet meer met Noordzeekanaal verbonden. Het kanaal is doormidden gesneden door de A9 waardoor er twee kanalen zijn ontstaan.

Viswater en visstekken

Het viswater is een 80 meter breed op de breedste plekken en mooie begroeide oevers. Het gedeelte tussen de A9 en het Noordzeekanaal wordt gebruikt als roeibaan. In het gedeelte tussen A9 en Spaarndam liggen vele woonschepen die op hun beurt weer mooie stekken vormen. Dit gedeelte is van af de kant minder goed bereikbaar maar voor de bootvisser wel een veel meer tot de verbeelding sprekend stuk kanaal met oneindig veel stekken langs de woonboten. Bij Spaarndam mond het kanaal zich samen met zijkanaal C op het IJ uit.

Visbestand en vangsten

Het water is bekend bij snoekbaars vissers maar ook snoek en baars zijn hier te vangen. Naast deze roofvissen is er in het water een goed bestand aan blankvoorn, brasem, paling en schubkarper.

Bereikbaarheid

Het viswater is zeer goed bereikbaar met de auto.

Vergunningen en rechten

Om hier te kunnen vissen heb je een lidmaatschap nodig van een hengelsportvereniging die aangesloten is bij de Federatie NoordWest Nederland.


In de buurt van Zijkanaal B Spaarnwoude te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: