Zwolle IJsselkanaal


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , ,
Plaatsen: ,

Vissen in het Zwolle IJsselkanaal

In 1960 is men begonnen met het graven van dit prachtige viswater Zwolle-IJsselkanaal. Dit werd gedaan om het nieuwe industriegebied langs het Zwarte Water beter te ontsluiten, na het uitbreiden van de wijk Holtenbroek. In 1964 was het kanaal klaar en werdt het officieel geopend

Viswater en visstekken

In zwolle verbind het Zwolle IJsselkanaal het Zwartewater met de IJssel. Het is een langgerekt kanaal van 2,5 kilometer en een prachtig viswater waar ook regelmatig wedstrijden worden gevist. Het zwartewater staat in Openverbinding met het kanaal terwijl de verbinding met de IJssel via een sluis verloopt. Door deze sluis en scheepvaart staat op het kanaal een mooie stroming. De visstekken zijn, zoals eigenlijk altijd wel, te vinden daar waar onderbrekingen zijn in het water zoals de brugpijlers, dukdalven ingang van het kanaal bij het zwarte water en de ingangen van de havens.

Visbestand en vangsten

Het is echt een witviswater waar voornamelijk op blankvoorn en brasem wordt gevist. Naast deze vissoorten wordt er ook wel snoekbaars en paling met regelmaat gevangen.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van het viswater is zeer goed door de ligging in de industriewijken Voorst C, Voorst en Westenholte. Type in je GPS Frankenhuis of Botterweg, Zwolle en je kunt het water niet mislopen. Het kanaal is via de oever zeer goed bereikbaar waarbij de oevers mooie brede en vlakke grasbermen hebben tot aan het water.

Vergunningen en rechten

Het visrecht van dit viswater ligt bij Sportvisserij Oost Nederland. Met een geldige VISpas of Kleine VISpas kan hier worden gevist. Het water wordt vermeld in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren
op pagina 177


In de buurt van Zwolle IJsselkanaal te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: