Haven Brielle


Vissen in de haven van Brielle

Brielle is een prachtig vestingstadje aan het Brielsemeer. Het water staat bekend onder de sportvissers uit de buurt als een echte winterstek waar je prachtige grote wintervoorns kunt vangen. Waar witvis is is natuurlijk ook de roofvis te vinden en dat maakt dat ook de roofvisser de haven weet te vinden.

Viswater en visstekken

De haveningang is ook in de winter een mooie plek met diepe putten van rond de tien meter. De haven ingang in varend veranderd de diepte naar rond de drie meter en dat is tot de splitsing van de haven ter hoogte van de molen ‘vliegend hert’ de gemiddelde diepte.

De twee ‘haven armen’ willen nog wel eens variëren in diepte maar over het algemeen is de gemiddelde diepte in de armen ongeveer 2 tot 2 en een halve meter.

De breedte van de haven is gemiddeld 25 meter waar de armen rond de 2 meter breed zijn en de haven ingang ongeveer 30 meter breed.

Is het Brielse meer glashelder de haven is een stuk troebeler. Het water heeft een groenige kleur maar niet heel erg dik.

Visbestand en vangsten

Je vind in de haven met name in de winter heel erg veel vis. Zo rond november tot maart trekt veel witvis de haven in. In de andere maande tref je hier natuurlijk ook vis aan maar dat is toch in veel mindere mate en ook meer de wat kleinere vis.

Van de witvis kan je hier met name blankvoorn en brasem tegen.
Van de roofvis is toch de baars het best vertegenwoordigd natuurlijk vind je ook snoek die achter de witvis aan is gekomen in de winter de haven in. Je kunt hier hele grote snoek vangen

Bereikbaarheid

Het water is vrijwel overal goed te bereiken. De zuider haven arm heeft op een aantal plekken hoge schuin aflopende kanten en daar is het lastig vissen van af de kant. De bootvisser kan hier natuurlijk zijn voordeel halen.

Verder kan je vrijwel overal van af steigers vissen tussen de bootjes die er liggen aangemeerd. prachtige stekken vind je hier dan.

In sommige gevallen is de kade vrij hoog en kan je hier beter met een kadenet werken om grote vis te kunnen landen.

Auto kun je vrijwel overal wel parkeren zei het vaak betaald. Een goede plek om de auto neer te zetten is de parkeerplaats op Maarland Noordzijde 1

Vergunningen en rechten

De rechten van het viswater is van HSV “de Watergeus”. Er zijn dag vergunningen te verkrijgen die rond de 3,50 a vier euro zijn. (d.d. 2010)

Viswater impressie video


In de buurt van Haven Brielle te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: