Havens Zeewolde


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , ,
Plaatsen: ,

Vissen in de havens van zeewolde

De Aanloophaven ook de plek waar J vd B het Guinness wereld duur record vissen op 157 uur bracht, kortom een stek met veel historie.

Viswater en visstekken

Zeewolde ligt aan aan het Wolderwijd één van de Veluwe randmeren. Zeewolde kent 5 havens, Bolthaven, Pluuthaven, Aanloophaven, Bonshaven en Voorhaven. De haven is gemiddeld 2 tot 2,5 meter diep. Het water stroomt nauwelijks en door dat de haven goed is ingesloten met gebouwen zit je hier behoorlijk in de luwte.

Met name de Aanloop haven kent mooie stekken waarvandaan het goed vissen is op witvis maar zeker ook de roofvis waarbij het vangen van hele grote snoek geen ondenkbare zaak is.

Visbestand en vangsten

De visstand is in de havens erg goed. Brasem, blankvoorn, winde karper en bliek zijn hier goed te vangen. Van de roofvissen komen met name de baars en snoek voor. De winter is met name erg goed wanneer de witvis en roofvis de havens van de randmeren gaan bevolken.

Bereikbaarheid van water en stekken

Je kunt hier prima bij de stekken komen. Het is een echt stadshaven en je kunt hier dan ook met de auto bij je stekken komen.

Vergunningen en rechten

De gehele Aanloophaven in zeewolde is opgenomen in de landelijkelijst. Met een VISpas mag je hier gewoon vissen. Bonshaven en Bolhaven zijn “grotendeels” niet opgenomen in de landelijke lijst.


In de buurt van Havens Zeewolde te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: