Kasteelvijver Elsloo


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , ,
Plaatsen: , , , , , ,

Kasteelvijver Elsloo

De visvijver in Elsloo wordt beheerd door HSV Juliana-Elsloo die de visrechten heeft gekregen van de kasteelvijver in 1965.

Viswater en visstekken

Deze vijver is 0,71 ha groot en is gelegen aan de rand van een prachtig natuurgebied. De vijver wordt gevoed door bronnen uit het hellingbos.

De visvijver is behoorlijk ondiep te noemen met een diepte langs de kant van rond de 50 cm en met enkele diepere gedeeltes in het midden 150cm.

Visbestand en vangsten

Het viswater is in de wijde omgeving bekend en er wordt dan ook veel gevist door de leden. In het water is een goed bestand aan, jaarlijks worden er vele honderden karpers en witvis zoals blankvoorn en brasem uitgezet. Naast deze bekende witvissoorten is ook zeelt te vangen in de kasteelvijver en is er voor de roofvisser snoek en baars te vangen.

Bereikbaarheid

De vijver heeft een roelstoelvriendelijke visstek waar de minde mobiele sportvisser gebruik van kan maken. De vijver is verder zeer goed te bereiken en kan je je auto goed kwijt in de omgeving van de vijver.

Vergunningen en rechten

Voor het vissen in de vijver is de lidmaatschap nodig van HSV Juliana-Elsloo. Dagvergunningen kosten 4,- en verkrijgbaar bij café de Dikke Stein aan de jullianastraat 3 in Elsloo.

Viswater impressie


In de buurt van Kasteelvijver Elsloo te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: