Spijkenisse


Vissen in en rond Spijkernisse

Onder de rook van de Europoort ligt Spijkenisse, dit is een stad welke een dergelijk beetje ingesloten is tussen het water Oude maas, Voedingskanaal Brielse meer en de Bernisse.

Viswater en visstekken

En ook in Spijkenisse zelf is veel kleinschalig stadswater te vinden in de vorm van sloten en singels

Er worden door de lokale vereniging diverse (jeugd)wedstrijden gehouden door het jaar heen.En redelijk actief worden de wateren in de gaten gehouden om alles bevisbaar te houden.

Spijkenisse leuke stad om in de stad je uurtjes te maken zomers op witvis met je kinderen. In de warme periodes op karper met korst of pennetje. Maar ook zeker goede uitval basis naar diverse wateren die ook zeker de moeite waard zijn.

Visbestand en vangsten

In die sloten en singels is een redelijk goed bestand aan karper brasems en ook  blankvoor te vinden (meer aan de buitenkanten tegen de polder aan worden er ook geregeld zeelten gevangen)

Baars en snoek zijn ook vertegenwoordigd in de singels en sloten maar de 1e is bijna overal wel goed te vangen. De snoek is toch zeer matig op vele plaatsen, Ze zijn te vangen maar het bestand is niet heel ruim/groot. (de meeste roofvissers beproeven hun geluk indien ze de tijd hebben in de polders buiten Spijkenisse)

Ook snoekbaars en zelfs roofblei komen voor, en kan af en toe gevangen worden.

Bereikbaarheid

In de stad is overal goed te parkeren en buiten het centrum zijn ook altijd wel gratis parkeerplaatsen te vinden dicht bij het viswater

Vergunningen en rechten

Voor het vissen in Spijkenisse heb je een vergunning nodig van HSV Ons Genoegen in Spijkernisse.


Auteur: Jürgen Seekles


In de buurt van Spijkenisse te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: