Staddijk Nijmegen, Dukenburg


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , , , ,

Vissen in Nijmegen, Staddijk park

Staddijk is een wijk van Nijmegen en stadspark aan de westzijde van Dukenburg. Tussen de wijk Staddijk en het gelijknamige park loopt de A73.

In het park is nog een restant aanwezig van een verwilderd riviersysteem dat oorspronkelijk in de ondergrond van de hele stadswijk Dukenburg te vinden was. Een uniek restant van een riviersysteem uit het late Pleistoceen. Om dit uniek riviersysteem te behouden is dit park aangelegd.

Viswater en visstekken

De bodem bestaat uit zandgrond en heeft een voor een stadspark normale diepte. Anders als veel stadswateren in Nijmegen heeft de staddijk enkele diepe gaten waar vis overwinterd. De diepe gaten en het zeer goede waterkwaliteit zorgen voor een goed visbestand.

In het midden van het brede stuk vind je een ijlandje die een prima stek vormt. Naast het eilandje vind je er nauwe en brede stukken en een drietal bruggetjes over het water.

Visbestand en vangsten

Het is een prachtig water voor de karpervissers die je hier dan ook tegenkomt. De karpervissers uit Nijmegen kennen het water dan ook goed. Naast de karpers vind je er ook de blankvoorn en brasem en is ook de roofvis vertegenwoordigd zoals baars en snoek.

Nog een leuk weetje is dat in het stadijk de op de rodelijst voorkomende poelkikker voorkomt.

Bereikbaarheid van water en stekken

Het gaat hier om een stadspark en dat houd in dat de bereikbaarheid van de visstekken uitstekend is hoewel je toch met fiets of benenwagen de stekken moet bereiken. Voor de mindervalide vissers zijn geschikte steigers aangelegd.

Vergunningen en rechten

De rechten van het viswater liggen bij Federatie Midden Nederland. Het viswater is opgenomen in de Gezamenlijke lijst met viswateren. Met een VISpas en Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren is het hier toegestaan te vissen. Pagina nr in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 206


In de buurt van Staddijk Nijmegen, Dukenburg te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: