Stadgrachten Zwolle


Vissen in de Hanzestad Zwolle

Zwolle ligt aan de IJssel, het Zwarte water, de Overijsselse Vecht en vergeet ook de polders rondom niet. Je ziet meteen al dat als sportvisser in Zwolle je hier echt in een prachtige stad woont waar je als sportvisser alles hebt wat je sportvishart begeert.

Viswater en visstekken

Zwolle is een oude hanzestad en kende in zijn vroegere glorietijden een stadsmuur en stadgrachten. Op de kaart is mooi te zien hoe de stervormige muur liep omdat de oude grachten nog bewaard zijn gebleven.

De gracht zelf is niet echt diep met zijn 1,5 meter gemiddeld. Je vind er in de zomer waterplanten en zoals in zoveel steden met grachten kom je er ook nog wel eens zaken tegen die niet een natuurlijke bron hebben. Toch is een fiets voor een vis net zo een schuilplaats als een bed met plompenbladen en ondanks dat een fiets nog wel eens wat kunstaas kan kosten is het niet verkeerd hier toch te proberen.

Het water is vrij troebel wat voor de snoekbaars helemaal niet verkeerd is. De grachten staan in open verbinding met andere wateren zoals het zwartewater wat overgaat in het Almeloschekanaal en dat zie je terug in het prachtige bestand aan witvis en roofvissoorten die je kunt vangen in de grachten.

De vele bruggetjes vormen de belangrijke stekken in de grachtengordel van Zwolle. Toch is overal zoeken naar de vis en zijn alle oevers en kanten van de 7 kilometer lange grachtengordel interessant om te bevissen zeker als er ook nog in de zomer waterplanten staan.

Visbestand en vangsten

Door de openverbindingen met andere grote wateren is het visbestand heel erg goed te noemen in de grachten. De witvis is goed vertegenwoordigd met vissen als blankvoorn, dikke kolblei, brasem en windes.

Waar witvis is is eigenlijk ook wel altijd de roofvis te vinden. Je kunt in deze stad heerlijk licht vissen op baars met plugjes, spinners en dropshot. De herfst en winter wanneer de witvis massaal de beschutting van de grachten op zoekt kan je hier heel goede resultaten boeken op snoek en snoekbaars.

Bereikbaarheid

De hele grachtengordel is goed te bereiken. vrijwel over de hele lengte kun je lopen en de oever bereiken. Met de boot, kayak of bellyboat is al het water bereikbaar en kan je vanaf het zwartewater overal komen.

Vergunningen en rechten

Voor het vissen in de grachten van Zwolle moet je lid zijn van HSV Zwolle. Dagvergunningen zijn te krijgen bij hengelsport Zunnebeld

Viswater impressie

no images were found


Ben jij hier wezen vissen? Plaats hier je eigen foto van dit viswater!In de buurt van Stadgrachten Zwolle te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: