Stekken Krimpen aan den IJssel


Plaatsen:

Visstekken tussen IJssel en Polder.

Tussen de Hollandse IJssel en de Krimpenerwaard ligt het plaatsje Krimpen aan den IJssel.  De gemeente telt een 29.000 inwoners. Ik woon er niet maar kom graag in Krimpen om in de vele stadswatertjes met prachtige visstekken te vissen.

Viswater en visstekken

Je kunt op de kaart wel al zien dat de stad vele stadwateren van vaarten en grachten kent. Hier kom je vele verschillende stekken tegen zoals de wel bekende bruggetjes en duikers. Het water is over het algemeen niet echt helder te noemen maar als je even zoekt vind je ook de heldere watertjes wel. De gemiddelde dieptes van de vaarten is niet dieper dan een meter tot anderhalve meter maar dat doet zeker geen afbreuk aan de visstand die in Krimpen aan den IJssel gewoon heel goed te noemen is. De water kenmerken zich door het grote natuur gevoel. De visstek rijke stadswaters zijn plantenrijke waters zonder dat je daar als visser erg veel last van hebt.

Visbestand en vangsten

De viswatertjes lenen zicht uitstekend voor het actief vissen met de spinhengel of jerkbait. Maar ook de witvisser kan hier uit de voeten met vooral een vaste hengel of op karper met de pen. De vissen die je hier voornamelijk tegenkomt is dan ook de blankvoorn, brasem en karper. Overigens ga ik er voornamelijk heen om te vliegvissen op Snoek en die is als roofvis hier ook erg goed vertegenwoordigd. Overigens ben ik hier ook vadertje glasoog in  de slootjes tegen gekomen dus is er zeker ook kans om hier snoekbaars te vangen.

Bereikbaarheid

Het is een echt stadswater dus de bereikbaarheid van de stekken en watertjes is heel erg goed. Ik zelf heb zo een paar routes waar ik de auto op een plek neerzet en dan een rondje loop. Dat graat prima en het mooie is dat in tegenstelling van veel steden de parkeer automaat hier nog niet een veel ingezette manier is om de gemeente kas te spekken.

Vergunningen en rechten

Hengelsportvereniging “De Samenwerking” beheerd het water en geeft de visvergunning uit voor de wateren in Krimpen aan den IJssel. De vergunning is verdeeld in een A. witvisvergunning, B. Snoekvergunning en dan nog een C. vergunning voor Bejaarden, gehandicapten en jeugd tot en met 14 jaar.

De snoek vergunning koste in 2010 4 euro en de witvisvergunning is te verkrijgen voor 2 euro in dat zelfde jaar. Er is geen vispas nodig naast de visvergunning van “De Samenwerking”.

Er zijn speciale regels voor het vissen in de gemeente zo is er een gesloten tijd voor snoek tussen 1 maart tot en met 30 juli en mag er niet worden gevist op Baars en Snoekbaars tussen 1 april en de laatste zaterdag van mei. Lees goed de bepalingen in de vergunning voor afwijkende regels.

Viswater impressie video


In de buurt van Stekken Krimpen aan den IJssel te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: