Strekdam Walsoorden


Watertype: ,
Belangrijkste Vissoorten: , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , ,

Vissen Strekdam Walsoorden

In Zeeuwsch-vlaanderen tussen de haven perkpolder en Walsoorden vind je een strekdam langs de zeedijk.  Walsoorden zelf heeft een haventje die vroeger een veerpontje over de Westerschelde heeft gehad.

Viswater en visstekken

Van af Walsoorden gezien vind je tussen Walsoorden en de strekdam en nog enkele kleine strekdammetjes die ook altijd goede stekken vormen. Van af de strekdammetjes zijn diepere gedeeltes te vinden op een 100 meter. Van af de Grote strekdam is de vaargeul op minder dan 40 meter bereikbaar.

Je vind op dit traject de stekken van af dijkpaal 247 tot aan dijkpaal 260. Evenwijdig met de dijk, tegen de vaargeul aan, loopt een oeverbescherming van stenen die je goed kunt zien bij laagwater.

Het kan op de stekken flink te keer gaan wat stroming betreft en het is zeker opletten geblazen op de strekdammen wanneer passerende zeeschepen voor een zuigende stroming zorgen.

Visbestand en vangsten

Je vangt hier bot, paling  en wijting. Door de diepere stukken die bereikbaar zijn is hier ook goed gul te vangen. De stekken zijn ook hele goede zeebaars stekken denk dan aan de grote pier en de oeverbescherming.

Bereikbaarheid van water en stekken

langs de weg kan je in de berm parkeren. Je vind ook een parkeerplaats in de hoek bij de grote pier.

Vergunningen en rechten

Het vissen hier is vrij en is geen vergunning nodig.


In de buurt van Strekdam Walsoorden te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: