Zandwetering


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , , , ,
Plaatsen: , , , ,

Ter hoogte van schalkaar doorlopend tot Diepenveen vind je de zandwetering. De Zandwetering is een in de veertiende eeuw gegraven watergang die zijn begin heeft in het gebied Gooiermars ten oosten van de stad Deventer in Overijssel. De Zandwetering bij Deventer maakt deel uit van het Zandweteringpark. Gemeente, provincie en waterschap werkten samen aan de inrichting van het park die in september 2012 werd afgerond. Voor de vissers zijn vissteigers aangelegd en vissen krijgen meer ruimte door een nieuwe vistrap die de bestaande stuw vervangt. 

Viswater en visstekken

Na de herinrichting van De zandwetering is het water verlegd en vind je hier onder andere bruggen, vistrappen en dergelijke. Aan de waterkant vind je verschillende riet kragen en visstijgers. De breedte varieert op verschillende plekken is het rond de 3 meter breed en op andere plekken rond de 2 meter. Het water is rond de 1,50 meter diep. In het water groeien verschillende waterplanten denk hierbij aan waterlelies die prima visstekken vormen voor zowel witvis als roofvis.

Visbestand en vangsten

In de zandwetering kun je varieerent vissen op: voorn, blei, brasem, karper, snoek. De visstand van het water is goed te noemen. Er zit genoeg wit vis en ook karpers van rond de 20 pond.

Bereikbaarheid

Het water is goed te bereiken met de fiets of lopend. Tevens kun je de auto parkeren aan de raalterweg

Vergunningen en rechten

Het water staat op de lijst oost. Vergunning heb je nodig van DHV je kun de vergunning ophalen bij hengelsport Arnhem die vind je aan de boxbergerweg te Deventer.

Viswater impressie


Auteur: V Wijk


In de buurt van Zandwetering te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: