Amazonehaven Maasvlakte


Watertype:
Belangrijkste Vissoorten: , , , , , , , , ,
Belangrijkste sportvistype: , ,
Plaatsen: , , , , , ,

De Amazonehaven is een diepzeehaven aan het Beerkanaal op de Maasvlakte. Het is een prachtige stek door de grote verscheidenheid aan vissoorten die je in deze diepe haven kunt verwachten. Vissend van af deze stek kijk je recht op de ECT-Terminal waar er dag en nacht wordt gewerkt en zeer grote schepen aan komen leggen.

Viswater en visstekken

De Amazonehaven is een zeer diepe haven met een diepte van wel 30 meter. Het water is 225 meter breed en wordt in de nabije toekomst verbreed naar 305 meter. Je vind er twee soorten oeverzones met een lang gerekt strandje en richting het Beerkanaal vind je een steenstort.

De 30 meter diepe geul begint niet direct bij de oever maar gaat naar deze diepte via twee taluds. rond de 20 meter van af de kant vind je een talud die overgaat op een stuk vlakke bodem die na een 80 meter overgat in het diepe gedeelte. De bodem van de Amazonehaven bestaat vooral uit zand met her en der een verloren steen.

Visbestand en vangsten

Door het diepe water kan je hier verrassende vangsten doen zoals lipvis, meun en haring. Ook wordt er hele dikke paling gevangen en gladdehaai.Van de meer gangbare vissen worden er platvissen als Tong, bot, schar bij het strandje gevangen maar ook zeebaars, dikke paling en gulletjes. Wijting en steenbolken kun je er het hele jaar door vangen.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van het strand is goed hoewel je even een stuk naar beneden moet klauteren van af een stuk afgekalfd stuk grond. Je kunt bovenlangs ook nog een stuk doorlopen om naar de stek met steenstort te gaan. Die steenstort is ook goed te bereiken via het strand overigens maar alleen als je aan het begin van die steenstort wilt vissen.

Lopen over de steenstort betekend nog al een geklauter en is het echt heel erg opblazen op die los liggende stenen.

Je bereikt de Amazonehaven via de A15/N15 waar je de afslag Havens 7201-8210 neemt en de Missouriweg vervolgens oprijd en steeds rechts aanhoud. Wanneer je onder de ertstransportband door rijd vind je links van je een grote parkeerplaats overdekt met netten. Precies achter deze parkeerplaats kan je parkeren.

Afgesloten 25-06-2012 :: tot medio 2014 vinden er, in verband met de verbreding van de Amazonehaven, werkzaamheden op en vanaf het water plaats en kan er niet meer gevist worden.

Vergunningen en rechten

Voor het vissen in de Amazonehaven is geen vergunning nodig.

Viswater impressie

no images were found


Ben jij hier wezen vissen? Plaats hier je eigen foto van dit viswater!
In de buurt van Amazonehaven Maasvlakte te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: