Domburg, Visstek tussen steenstort en palenrijen


Plaatsen: , , ,

Tussen Domburg en Westkapelle op het voormalig eiland Walcheren ligt een lang stuk strand met prachtige steenstort en palenrijen. Langs de kust loopt de Schelpweg (N287) je vind aan deze weg verschillende parkeerplaatsen vanwaar je makkelijk het strand op kunt komen.

De zeedijk zijn op Delta hoogte en hierdoor breed en zeer toegankelijk. De afdeklaag bestaat uit asfalt en stenen. Let op het kan er door alg afzet behoorlijk glad zijn. De Dijk is is verdeeld in vakken van ongeveer een 100 meter breed door rijen houden palen die ver het water in kopen. Tegen de palenrijen liggen ter bescherming steenstort van ongeveer 10 meter breed.

Bij laagwater kun je goed zien waar de steenstortingen liggen, de steenstort ligt dan boven het water oppervlakte en kan je dus een goed beeld krijgen van waar de obstakels liggen. Met hoogwater liggen de steenstortingen geheel onderwater.

Zomerse vistek

Deze stek is alom bekend als een echte zomerstek. Tussen april en eind oktober wordt er hier veel gevist. De stek is in april al een van de eerste stekken waar goed geep word gevangen.

Tong, bot en schol.
Tong word hier ook wel goed gevangen zodra de tong onder de kust verschijnt. Bot en schol vangsten worden hier ook wel gemeld maar toch echt wel in veel mindere mate.

Zeebaarsstek.

Voor zeebaars is deze stek een echte topstek te noemen. De baars houd zich graag op tussen de palenrijen. Veel mensen kennen de stek ook wel al en wordt hier de gehele zomer door veel op zeebaars gevist.

Altijd wel een visje te vangen.

Op een goede visstek als deze valt eigenlijk altijd wel een visje te vangen. De meest effectieve tijden zijn toch wel een drie uur vóór tot drie uur na hoogwater. Voor tong zijn de kleine steek- en kweekzager het populairst. Voor de baars is een grote steekzager favoriet maar er wordt ook steeds meer met kunstaas gevist waarbij vooral shads het heel erg goed doen.


In de buurt van Domburg, Visstek tussen steenstort en palenrijen te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: