Havenhoofd IJmuiden


Plaatsen: ,

Vis and chips aan de havenhoofd

De havenhoofd van IJmuiden is een vrij kleine maar ideale visstek voor het zeevissen. Je kunt hier prachtig vissen terwijl een patatje, gebakken visje en toilet (gratis) op nog geen 20 meter afstand te vinden is.

Viswater en visstekken

De vaargeul is van af de havenhoofd niet te bereiken deze ligt namelijk een 200 meter verderop en dan zou je wel heel erg ver moeten kunnen werpen om een visje te vangen. Het water wat wel te bereiken is is ongeveer een 6 a 10 meter (6 meter langs de kant en 10 meter op ongeveer 50 meter uit de kant.)diep en de bodem bestaat uit zand met her en der een verdwaalde steen en ander spul. Voordeel dat je hier dus heel weinig onderlijnen zult verliezen. Wel even oppassen dat je lijn niet wordt meegenomen door een zeil- of sleepboot.

Visbestand en vangsten

Je kunt op de kop van de haven van IJmuiden behoorlijk wat vis vangen maar je zult er dan wel rekening mee moeten houden dat deze vissen vrij wel altijd ondermaats zijn. Voor grote vis moet je op deze stek dus niet echt zijn, maar houd de moet er in ook grote vissen willen hier nog wel eens verdwalen.

Bereikbaarheid

Heel erg goed te bereiken. Je vist hier zowat van uit de auto. De havenhoofd van IJmuiden is de aanlegplaats voor de ferry naar Engeland. Goed te vinden dus met de auto.

Vergunningen en rechten

Er is geen vergunning nodig om hier te vissen.


In de buurt van Havenhoofd IJmuiden te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: