Neeltje Jans


Vissen aan twee zijden op Neeltje Jans

Neeltje Jans is een oud werkeiland ten tijde van het bouwen van de Deltawerken. Neeltje Jans ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beverland. De naam Neeltje Jans is gekregen door een boot met dezelfde naam die op de zandplaat is vastgelopen.

Vroeger lag op de plek van Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. Door ophoging van de zandplaat is indertijd het werkeiland gemaakt.

Viswater en visstekken

Het Mooie aan het vissen op Neeltje Jans is dat de je zowel kunt vissen aan de Noordzee kant als aan de Oosterschelde kant.  Van af de stekken op Neeltje Jans vind je verschillende visstekken met relatief diep water binnen werpbereik.  De bodem is bezaaid met oesters, mesheften en mosselbanken.

Door de Oosterschelde kering staat er een stevige stroming op de stekken. Mocht het erg waaien kan je op dit eiland altijd terecht aan de Oosterschelde kant waar je in de luwte kunt vissen.

Visbestand en vangsten

Op de visstekken van Neeltje Jans kunt je in in het voorjaar de eerste gepen vangen. Verder staan de stekken bekend om hun zeebaars en tong vangsten. Andere vissoorten komen natuurlijk ook voor en als een van de weinige visstekken kan je hier gladde haai, roggen en lipvissen vangen.

Bereikbaarheid van water en stekken

Bereikbaarheid is zeer goed met gratis parkeergelegenheid. Aan zowel de buiten- als aan de binnenzijde is het mogelijke om je auto direct achter je visstek te parkeren. Voor de Noordelijke strekdam Roompothaven zul je een stukje moeten kuieren om de stekken te kunnen benaderen.

Vergunningen en rechten

Zowel aan de Noordzee als aan de Oosterschelde kant is een vergunning niet nodig.

Viswater impressie video


In de buurt van Neeltje Jans te vinden:


Vertel ons jouw ervaringen: